Software

Butonul ăsta de dislike este unul destul de buclucaş, dar parcă nici fără el nu se poate. În toamna anului trecut YouTube lua decizia de a ascunde numărul de dislike-uri de pe toate clipurile existente pe platformă, asta pentru că în trecut au existat numeroase forme de atac asupra creatorilor de conţinut prin abuzul de dislike, în acest fel schimbându-se percepţii ale comunităţilor create.

Totuşi butonul a rămas vizibil şi utilizabil pentru că permite acumularea de feedback din partea creatorilor de conţinut.

Se pare că şi TikTok vrea să introducă o astfel de opţiune, doar în zona comentariilor pentru moment. Nici în acest caz utilizatorii nu vor putea vedea câte dislike-uri a primit un comentariu, însă un număr ridicat de dislike-uri va permite platformei să semnaleze acele comentarii irelevante, nepotrivite, conflictuale etc.

Nu ştim încă dacă acest buton va avea şi alte roluri (de exemplu de filtrare automată a comentariilor), cert este că acum se află în teste şi în curând va apărea online.

În luna februarie aflam că şi Twitter se află într-o fază finala cu testarea butonului de dislike. Toată lumea vrea dislike, însă nu într-o formă agresivă, una care să demotiveze creatorii de conţinut.

Sursa: newsroom.tiktok.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.