Smartphone

Am testat LG G Flex prin programul Orange Smartphone Tester. Sunt deja câteva articole: unboxing și primele impresii, fotografii și clipuri 4K. Avantajele #ost5 sunt date de faptul că poți testa smartphone-ul în mod exhaustiv. De aceea am și ales să redactez review-ul ceva mai târziu, să fie o prezentare cât mai clară și cuprinzătoare.

Totuși, să revin la subiectul acestui articol.

Care sunt motivele în alegerea lui LG G Flex? 

1. Efectul wow dat de curbura pronunțată a lui LG G Flex

Am testat zeci de telefoane pe diverse configurații și dimensiuni, dar la niciunul nu mi s-a întâmplat să fiu abordat de către persoane străine, întrebat de specificațiile sale etc. Eram într-un supermarket și mă pregăteam să-mi plătesc cumpărăturile, la coadă. În spatele meu era un tată pe la 40 – 45 ani și băiatul său de 15 – 18 ani. Am scos G Flex-ul să-mi verific mailurile. Instant le-a atras atenția și nu au rezistat să nu mă întrebe ce model de smartphone utilizez. Situația s-a repetat la metrou, o tanti pe la 50 și ceva de ani cu fiica ei. După ce le-am spus că este LG G Flex, fata îi spunea mamei sale că l-a văzut la televizor, că ar fi flexibil, rezistent la zgârieturi etc. Cred că George Buhnici este de vină pentru popularizarea sa.

LG-G-Flex-unboxing (8)

Da. Este primul smartphone curbat din țara noastră și asta face G Flex-ul să iasă în față versus concurența. Samsung GALAXY Note 3 nu a stârnit atâtea priviri admirative.

2. Faptul că telefonul flexează și revine la forma inițială, carcasă cu autoremediere la zgârieturile fine, dispunerea butoanelor de control într-un mod original

Sunt elemente de marketing care atrag. Nu este flexibil pe cât și-ar dori unele persoane și nici nu rezolvă zgârieturile profunde. Există interes în piață pentru un smartphone de top cu veleități indestructibile. LG a reușit să producă o primă generație G Flex destul de reușită și bănuiesc că se află în departamentul lor de R&D de ceva timp.

Nu este un phablet lansat la foc automat. A necesitat ceva studiu înainte, display curbat, poziționarea componentelor etc.

LG-G-Flex-unboxing (13)

3. Hardware de top și software adițional inteligent

Integrează cel mai puternic ansamblu de CPU + GPU, la început de 2014. Vorbim de un procesor Qualcomm Snapdragon 800 quad-core la 2.26 GHz + 2 GB RAM + 32 GB spațiu de stocare. Este suficient de puternic să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play, nici la mijlocul lui 2015 nu va întâmpina probleme din acest punct de vedere.

Experiența de utilizare este fără pic de lag, sprinten precum LG G2. Sunt o mulțime de funcții pe care LG le-a integrat pe G Flex. Mare parte din ele sunt utile. Prin dubla apăsare a display-ului este accesat ecranul de blocare / deblocare. Include transmițător infraroșu și la nevoie se transformă în telecomandă pentru televizor, dvd-player etc. Note și Memento pentru cei interesați de luatul notițelor direct pe phablet. Mai sunt și alte funcții software pe care le detaliez în review-ul lui LG G Flex.

4. Autonomie bună

Baterie de 3500 mAh, Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB RAM, display OLED curbat și un smartphone care trece fără nicio problemă de testul unei zile de utilizare în mod intensiv. Sunt doar câteva telefoane Android capabile de un astfel de deziderat, le număr pe degetele de la o singură mână, iar LG G Flex se numără printre ele.

5. Capacități bune în ce privește captura video la rezoluție 4K și fotografiile făcute cu camera de 13 Megapixeli 

Am făcut câteva fotografii și clipuri video la rezoluție 4K. Le găsiți în articolul dedicat. Aplicația camerei foto & video mizează pe ergonomie, multe funcții integrate. Aș da exemplu modurilor de fotografie integrate: Normal, Capturare & Curățare cu posibilitate în a scoate diverse elemente din peisaj, HDR, Panorama, Panorama RV / panoramă la 180 de grade, Fotografie continuă / Mai multe fotografii la o singură apăsare a declanșatorului, Fotografie Portret, Cameră duală / Fotografie cu camera principală și frontală în același timp și îmbinarea lor într-o singură imagine, iA / Inteligent Automat, Sport, Noapte. Poți seta ca declanșarea fotografiei să fie făcută prin comandă vocală.

LG-G-Flex-unboxing (7)

Știu că LG G Flex are și puncte CONTRA: preț mai mare decât al lui Samsung GALAXY Note 3, display OLED cu rezoluție la 720p, unele persoane îl consideră prea mare, fără stylus încorporat.

LG G Flex este un produs premium și plătești spre a avea un smartphone diferit, original.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.