Smartphone

Apple o duce extraordinar, în primele zile din 2022 devenind prima companie din lume cu o capitalizare de peste 3000 de miliarde de dolari (3 trilioane de dolari). Cererea de iPhone-uri este atât de mare, încât anumite modele (în special iPhone 13 Pro Max) se găsesc în stoc limitat sau chiar deloc în anumite ţări (aici este de vină şi criza globală de semiconductori).

Toate aceste rezultate surprind uneori, mai ales că în segmentul telefoanelor inteligente compania americană adoptă de ceva timp o politică a paşilor mărunţi. Se observă că nu mai există diferenţe majore între generaţii, nu mai avem inovaţii răsunătoare ca pe vremuri, sunt implementate upgrade-uri simple, dar vizibile. Probabil acest lucru şi place, un upgrade făcut de Apple merge brici din prima, sistemul de operare “toarce ca o pisicuţă”, în timp ce la Android,…ei bine, la Android nici Google nu ştie încă prea bine ce nu merge la ultima serie Pixel.

Revenind la aşa numitele îmbunătăţiri logice, se pare că pentru 2022 mărul muşcat intenţionează să integreze pe toate smartphone-urile seriei iPhone 14 ecrane cu rată de refresh de 120Hz şi 6 GB RAM. O altă noutate ar fi legată de faptul că toate modelele Pro vor pleca de la minim 256 GB spaţiu de stocare şi vor avea senzori foto şi de 48 Megapixeli (în prezent avem 12 Megapixeli peste tot).

Într-un articol anterior vă menţionam că Apple ar putea înlocui actualul breton cu două orificii mai mici, o bulină şi o pastilă. Această modificare va fi implementată doar pe versiunile Pro.

Chiar dacă mai sunt luni bune până la lansarea seriei iPhone 14, lucrurile se mişcă. Anul acesta vom avea patru telefoane – iPhone 14, 14 Max (va înlocui Mini-ul), 14 Pro şi 14 Pro Max.

Sursa: macrumors.com