Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo gAuto

Am ajuns și în ultimele zile din acest an și ne-am gândit să venim către voi cu câteva topuri personale. Este vorba despre preferințele noastre, care uneori nu reprezintă neapărat alegerea rațională, logică.

Din cele 15 mașini testate pentru Gadget.ro în 2022, le-am așezat în ordine pe primele 3 care m-au impresionat, pe care mi le-aș dori, dacă mi le-aș putea permite. Iar aici revin către partea rațională: deci nu mașinile care au avut un bun raport preț / experiență de utilizare, ci acelea care chiar mi-au plăcut, care au trezit ceva emoție.

Sunt mare pasionat auto de zeci de ani (da, atât sunt de bătrân, primele reviste auto pe care le am sunt… chiar primele exemplare ce au apărut în România), așadar hai să vă spun care sunt mașinile din 2022 pe care mi-ar plăcea să le mai conduc cel puțin odată, ca să nu zic că le-aș vrea în garajul propriu.

1. Porsche Taycan Turbo S

Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo

Eu am testat anul acesta versiunea Cross Turismo, care nu este favorită în fața variantei clasice, cu care m-am dat pe circuit, pe Autobahn fără limită de viteză și pe serpentine în Germania în toamna lui 2020. Până acum, Porsche Taycan este cea mai tare mașină pe care am condus-o vreodată, deci era absolut normal să-i acord prima poziție pe 2022. Mașina asta este senzațională, nu ai cum să o înțelegi pe deplin dacă nu o conduci. Impresionantă!

2. Renault Megane E-TECH Electric

Renault Megane E-TECH Electric 2022 EV60 220CP Iconic

Este Mașina Anului 2023 în România și cel mai probabil va mai câștiga și alte premii. Asta fiindcă este un pachet echilibrat din mai toate punctele de vedere. Deși poate părea altfel după ce am acordat primele 2 locuri unor mașini electrice, nu sunt neapărat un fan al EV-urilor. Totuși, nu pot să nu dau credit unor mașini extrem de reușite, așa cum este acest Renault și cum este și cea de pe primul loc.

3. Opel Astra

Noul Opel Astra 2022 - lansare Romania

M-am întâlnit prima dată cu noua compactă din Rüsselsheim la lansarea națională, dar l-am mai condus puțin și când a fost stabilită Mașina Anului 2023 în România. Însă, la mijloc de decembrie, am avut-o la test peste un weekend, așa că pot să confirm că merită să încheie acest top. Veți înțelege mai bine de ce noul Opel Astra a primit acest loc după ce voi publica review-ul detaliat.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.