Nu trebuie să cheltui o sumă prea mare în 2020 ca să cumperi un smartphone cu baterie mare. În cazul de față, baterie mare = acumulator de 5000 mAh. Digi Mobil are câteva modele interesante, fix printre cele mai ieftine smartphone-uri din ofertă.

1. Xiaomi Redmi 9;

La portare poate fi achiziționat fără avans prin 12 rate a 54 lei / lună. Prețul întreg pentru ediția cu 3 GB RAM și 32 GB stocare este de 649 lei.

Printre punctele PRO aș aminti ecranul cu rezoluție FHD+ și luminozitate de 400 nits, camera principală cu 4 senzori (wide de 13 Megapixeli, ultrawide de 8 Megapixeli, macro de 5 Megapixeli și 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp). Stă bine și pe partea de conectivitate cu Wi-Fi ac, bluetooth 5.0, USB Type-C, cititor de amprentă în partea spate, port infraroșu, NFC, radio FM wireless ce nu necesită căști, jack de 3.5 mm, slot pentru cardurile microSD, dual-sim. Alt element ce-l recomandă este bateria – 5020 mAh cu încărcare la 18W.

La puncte CONTRA aș pune stocarea de 32 GB de tip eMMC 5.1.

2. Motorola G8 Power Lite;

Este un alt smartphone ce Digi Mobil îl comercializează la portare fără avans, 12 x 54 lei / rată lunară. Îl listează în configurația cu 4 GB RAM și 64 GB stocare. Prețul integral cu abonament este de 649 lei.

Față de Redmi 9 iese în față prin cantitatea mai mare de memorie RAM și stocare. Încărcarea bateriei de 5000 mAh este mai lentă – 10W, fără Wi-Fi ac, bluetoot 4.2 vs 5.0, fără NFC, port microUSB, hardware ceva mai modest.

Și aici sunt mulți senzori la camera principală – wide de 16 Megapixeli, macro de 2 Megapixeli și 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp (de fapt, cu adevărat util este senzorul wide, ceilalți par a fi puși din rațiuni de marketing).

Rulează Android 9 Pie, deși a fost lansat în 2020. Nu știu dacă va face pasul spre Android 10, un punct PRO ar fi faptul că Motorola nu customizează Android-ul în mod excesiv, se apropie de varianta stoc.

3. Xiaomi Redmi 9A;

Redmi 9A este listat de către operatorul autohton în configurația cu 2 GB RAM și 32 GB stocare. Este vândut la portare fără avans cu 12 x 37 lei / rată lunară, 449 lei cu abonament și preț întreg. Aș fi ales varianta cu mai mult RAM și stocare, 50 lei în plus.

La puncte PRO aș pune ecranul mare cu luminozitate de 400 nits, bateria de 5000 mAh (încărcare ceva mai lentă – 10W, îl cuplezi la încărcător peste noapte :)), 4G, dual-sim, bluetooth 5.0. Sunt mai multe puncte CONTRA, dar trebuie să ținem cont și de preț (puțină memorie RAM, microUSB, fără NFC, fără cititor de amprentă).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.