Digi Mobil a avut un 2018 în care și-a atins cumva limitele de creștere în fața concurenței de la Orange, Vodafone și Telekom ce a știut să-și ajusteze oferta comercială spre a frâna hemoragia de clienți spre operatorul albastru. 

Au încercat să-și diversifice opțiunile în ce privește achiziția de telefoane mobile în rate și acum sunt trei posibilități pentru cei interesați:

  1. ING;
  2. UniCredit;
  3. Rate în sistem propriu.

Am selectat trei telefoane mobile ce le consider a fi de tip best-buy ca raport preț / specificații. Le puteți achiziționa la un preț redus prin portare sau prelungire a mai multe servicii / fidelizare.

3. Allview Soul X5 Pro – 1399 lei;

Recenzia completă o găsiți aici. O să descoperiți un smartphone interesant, cu procesor MediaTek Helio P60 ce are și nuclee pe ARM Cortex-A73, ecran IPS de 6.2 inch cu notch și raport display / corp de 82.8%, senzor IR în partea frontală pentru deblocare facială, asistent AVI în limba română cu o serie de funcții ce le îndeplinește prin comenzi vocale, cameră duală cu rezultate bune de 16 + 5 Megapixeli.

2. Huawei P20 Lite – 1249 lei;

Cred că este și smartphone-ul Huawei cu cele mai bune vânzări pe plan local, au fost și promoții agresive de Black Friday etc. Și aici este prezent notch-ul în partea superioară, încorporează un display IPS cu aspect 19:9, raport dusplay / corp de 80.5%, procesor Kirin 659 dezvoltat pe 16nm, 4 GB RAM, cameră duală cu 16 + 2 Megapixeli și frontală de 16 (culmea este că la camera princială avem f/2.2, iar la cea de selfie se atinge f/2.0). Huawei P20 Lite este un pachet echilibrat.

1. Samsung GALAXY A7 2018 – 1399 lei;

Cred că este smartphone-ul ce va rupe în vânzări pe piața de telefoane mobile, în special prin oferta operatorilor de telecomunicații. Sunt sigur și că Samsung îl va scoate agresiv în față prin promoții etc. Aș spune că Samsung a făcut o treabă excelentă aici, iar prețul de debut a fost calibrat bine de la bun început. Abia aștept să-l văd la lucru.

Primești un ecran Super AMOLED de 6 inch, procesor Exynos 7885 Octa pe 14nm, cameră cu trei senzori: 24 Megapixeli cu f/1.8, 8 Megapixeli ultrawide cu f/2.4 și 5 Megapixeli cu f/2.2, sunet cu certificare Dolby Atmos, baterie de 3300 mAh, Wi-Fi ac + bluetooth 5.0. La puncte CONTRA am găsit doar faptul că dispune de port microUSB în loc de USB type-C cum ar fi normal pe un telefon mobil cu preț de peste 1000 lei.

Aș încheia cu o recomandare pentru Digi Mobil și anume să aibă mai multe curaj în selecția de telefoane mobile, să mizeze și pe alte branduri dacă vor vânzări din ce în ce mai serioase.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.