Căștile de gaming sunt la mare căutare, iar dovada în acest sens sunt și sutele de review-uri strânse pe eMAG în secțiunea dedicată. 

Găsiți o sumedenie de căști PC gaming, iar prețurile variază de la câțiva zeci de lei și până la peste pragul a 2000 lei. 

Presupun că nu are rost să amintesc beneficiile pentru o casca gaming. Au un design ce le evidențiază, au microfon conceput pentru streaming și te ajută în jocuri printr-o experiență audio decentă. Nu sunt concepute neapărat pentru audiofili, dar unele dintre ele își fac datoria cu brio indiferent de scenariul de utilizare. Sunt atât de bune că un celebru comentator sportiv de la radio folosește o pereche de căști HyperX

  1. Căști gaming Somic G941

Căști ieftine cu feedback bun

Începem lista cu un hit comercial. Au strâns nota 4.50 din 775 de review-uri, iar la 159.99 lei aș spune că avem o pereche de căști ce punctează bine la raportul preț / experiență de utilizare. 

Difuzorul are diametru de 40mm, firul are lungime de 2 metri, iar căștile cântăresc 405 gr. Se vorbește prin descrierea sa și de anulare activă a zgomotului, sunet surround virtual de tip 7.1, căștile au și vibrații în funcție de sunet etc. 

  1. Căști gaming Logitech G335 

Căști de gaming de la un producător cu renume

Au mai puține evaluări – 4.52 din 33 de review-uri. Sunt căști de gaming cu preț așezat, concepute spre a fi folosite cu PC-ul, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch etc. Banda este soft și permite ajustare rapidă. 

Driverele sunt din neodim și au 40mm, au certificar Discord pe partea de claritate vocală. 

  1. Căști gaming ASUS ROG Delta Core

ASUS ROG Delta Core – altă propunere interesantă din segmentul căștilor de gaming cu preț de până în 500 lei

Sunt înrudite cu căștile pe care le folosesc ocazional, doar că modelul meu are și bluetooth. Aici te bazezi pe conexiunea pe fir. Sunt pliabile și ușor de strecurat în rucsac. Și aici există compatibilitate cu orice platformă. Au și un control fizic pentru volum pe ureche. Driverele sunt de 50mm, cântăresc 346 gr. 

  1. Căști gaming HyperX Cloud Alpha 

Una dintre cele mai bune soluții ca raport preț / experiență audio

Aș fi putut face un top în care cele 5 unități să fie strict din portofoliul HyperX. Au cele mai bune căști ca raport preț / specificații / experiență de utilizare din piață. Ceilalți jucători abia țin pasul cu ei în acest segment de preț. 

HyperX Cloud Alpha au funcție de reducere a zgomotului de fundal. Sunt concepute să ofere confort și să treacă proba durabilității. Și microfonul are funcție de anulare a zgomotului de fundal, au certificare TeamSpeak și Discord. 

  1. Căști Razer BlackShark V2 cu USB SoundCard, certificare THX, microfon cardioid

Cele mai bune căști audio cu preț de până în 500 lei, în opinia mea

Razer este un alt nume mare din industria perifericelor pentru gaming, iar căștile de mai sus mi se pare că până în 500 lei sunt printre cele mai bune. Dovada sunt și recenziile primite – 4.54 din 89 review-uri. Au drivere de 50mm denumite TriForce Titanium, certificare THX pentru sunetul oferit, design al cupelor pentru căști ce permite circulația aerului. 

Vin la pachet și cu o placă de sunet pe USB. Mi se pare că joacă în altă ligă și merită sumă investită. Da, la un moment dat prin noiembrie și decembrie 2022 au fost cu adevărat best-buy, cel puțin așa sunt informațiile din istoricul de produs. 

Acest articol este susținut de către eMAG. Opiniile exprimate aparțin autorului. 

Categorii: audiorecomandari

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.