Notebook

PC-urile erau pe val în urmă cu ceva ani de zile, dar acum se află cumva în umbra smartphone-urilor ce au devenit dispozitivul preferat în ce privește accesarea internetului.

Piața de PC-uri a crescut și asta pentru că Windows 7 se află de final ca suport, iar companiile au încep să migreze încetul cu încetul pe PC-uri cu Windows 10.

Lenovo își păstrează poziția de lider cu 24.7% market share și creștere de 5.8% față de aceeași perioadă din 2018. HP și Dell cu o creștere în aceeași linie. Trebuie să spun că sunt uimit de poziția Apple – locul al 4-lea în fața Acer și ASUS.

ASUS se află într-o ușoară scădere, iar asta a permis Acer să le fure poziția a 5-a la nivel global. Mă așteptam ca ASUS să fie în spatele HP și Dell sau cumva în linie cu companiile americane. Este un ecart generos de la Dell – 11.4 milioane unități spre 4.2 și 3.8 milioane unități cât ating Acer și ASUS.

În România, din câte știu pe notebook-uri – ASUS are poziție fruntașă, Lenovo în spatele său. Pe PC-uri, Lenovo este liderul local. ASUS stă bine în ce privește laptopurile de gaming, seria ROG se bucură de aprecierea utilizatorilor.

Update: Lenovo este lider pe piața locală de laptopuri și PC-uri, pe laptopuri au cotă de piață de 30% și sunt no. 1 de vreo 2 ani de zile. 

Sursa: PC World

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.