Samsung GALAXY Note7 a fost retras din piață și a devenit o pată serioasă pe obrazul companiei sud-coreene. Folosesc și un GALAXY S7 și nu aș vrea să-i critic foarte mult, este evident că nu bateria în sine cauzează problemele legate de aprinderea dispozitivului și mai degrabă vorbim de o combinație de factori. 

Povestea Samsung îmi amintește de elevul cel mai bun din clasă pe care-l prinzi cu tema nefăcută și ca profesor te gândești: să-l penalizez sau să trec cu vederea. În aceeași situație va fi pusă și clientela de telefoane premium a Samsung.

Din păcate, GALAXY Note7 nu are alternative fix pe nișa sa: phablet premium cu stylus încorporat și funcții adiacente, securitate sporită a datelor și gândit de la bun început pentru companiile adepte ale BYOD, scanner de iris + Android, rezistență la contactul cu apa și praful. Totuși, am găsit cinci alternative cu hardware de top, capabile să ofere o experiență de utilizare fără compromis, cameră foto și video cu rezultate foarte bune.

5. Google Pixel XL;

google-pixel-xl

Cred că prețul său va fi în linie cu GALAXY Note7, iar clientela phabletului sud-coreean ar putea lua în calcul și Pixel XL, deși nu are un display de 5.7 inch ci se oprește la 5.5 inch. Pentru cei ce nu se uită la costuri, Pixel XL oferă multe: Android 7.1 Nougat + update din partea Google pe minim 2 ani de zile, specificații hardware în linie cu noutățile tehnologie de la sfârșit de 2016, cameră foto și video apreciată de către DxOMark, atenție maximă la detalii – fabricat de către HTC.

4. OnePlus 3;

oneplus-3-2

Cei ce se uită puțin și la prețul dispozitivului, pot să opteze pentru OnePlus 3. Ajunge și în Europa pe canal oficial prin magazinul online al companiei chineze. Din păcate, timpul de așteptare a început a fi din ce în ce mai mare. Un cititor și-a comandat OP3 și a pus pe lista de așteptare, prin noiembrie urmează să-l primească.

OnePlus are o echipă dedicată pe partea software – Oxygen OS / Android cu modificări minore la nivel de interfață grafică, dar cu multe funcții interesante adăugate. Ca hardware nu-i lipsește nimic în lupta cu telefoanele Android premium (display-ul nu este 2k, camera foto și video se descurcă puțin mai modest în low-light, dar 1800 lei vs peste 3000 lei).

3. LG V20;

LG-V20-1

Din păcate, LG V20 s-ar putea să ajungă în Europa pe canal oficial…, pe la începutul lui 2017. Mult, mult prea târziu. Cine știe, poate realizează și LG ce oportunitate are după căderea lui GALAXY Note7 și încinge linile de fabricație, să sperăm că nu la fel de tare ca Samsung.

LG V20 are fix diagonala lui GALAXY Note7, carcasă din aluminiu, certificare MIL-STD-810G în ce privește rezistența la șocuri, dară fără a fi waterproof. Mă bucur că au renunțat la partea de modurlaritate și cel puțin pe baza imaginilor de presă aș spune că arată mai bine față de LG G5.

2. iPhone 7 Plus;

iphone-7-plus-1

Am văzut pronosticuri făcute de analiști din piață și după ce Note7 a fost retras din piață se estima că Apple ar putea să vândă în trimestrul octombrie – decembrie 2016 cu aproximativ 8 milioane unități în plus față de vânzările estimate inițial.

Cu siguranță, o parte dintre cei ce și-l doreau pe Note7 se vor orienta spre iPhone 7 Plus. Totuși, aș avea curajul să spun că mai degrabă se vor duce spre un telefon cu Android. Dacă vroiau iOS se orientau spre telefoanele Apple, din start. Timpul va trece și aflăm cum evoluează piață. Rechinul cel mare din liga Android premium a dispărut din habitat și din hrana sa se vor înfrupta jucători mai mici, tot pe Android.

1. Samsung GALAXY S7 Edge & Samsung GALAXY S7;

Samsung-GALAXY-S7-Edge (17)

Cred că este alternativă și cea mai la îndemână pentru cei ce-și doreau Samsung Note7. S7 Edge și S7 sunt în linii mari identice cu Note7 (hardware, cameră foto și video, rezistență la contactul cu apa și praful). Repet, lipseste stylus-ul, scannerul de iris + alte câteva funcții pe partea de securitate a datelor.

Da, S7 Edge are 5.5 inch și S7 – 5.2 inch, Note7 urca la 5.7 inch. Totuși, niciunul dintre celelalte 4 alternative nu se ridică ca experiența de utilizare în imediata apropiere a lui Note7 precum frații săi mai mici: S7 și S7 Edge.

Lista rămâne deschisă, iar rubrica de comentarii vă aparține.