TOP 5: Cele mai bune cuptoare electrice încorporabile la început de 2024

29/03/2024

Am nevoie de ajutorul vostru legat de acest articol. Sunt curios ce feedback ați acumulat de-a lungul timpului pe acest subiect. Majoritatea bucătăriilor au făcut pasul spre un cuptor încorporabil. Pur și simplu, arată mai bine ca design, dar și partea practică joacă un rol important. 

Și cred că de multe ori a fost ales un cuptor electric încorporabil. Nu spun că tehnologia de siguranță nu ar fi evoluat suficient, dar unul electric mi se pare a fi cumva mai safe față de unul pe gaz. Am citit articole cu pro și contra pentru fiecare soluție în parte. Cele electrice sunt alese și de către cei ce nu au gaz în proximitate. Mai sunt destule zone în țara noastră unde rețeaua de gaze nu a ajuns. 

Cele pe gaz sunt apreciate pentru cei ce doresc să gătească pe flacără, căldura respectivă este ceva mai umedă și nu atât de uscată precum cea de la cuptoarele electrice încorporabile și ajung mai repede la temperatura optimă, unuia electric îi trebuie și dublu timp. 

Cele electrice sunt cumva mai sigure pentru că știm prea bine la ce ar putea duce eventualele scurgeri de gaze, au o sumedenie de opțiuni și au început a avea inclusiv caracteristici smart. Până și procesul de autocurățare le face cumva mai facil de utilizat. 

În realizarea topului am ținut cont de: 

  • minim 50 de review-uri / produs;
  • nota medie obținută din recenziile respective. 

Așa pot spune că am realizat un top al celor mai bune cupotoare electrice ca raport preț / experiență de utilizare la început de 2024. 

  1. Cuptor încorporabil Bosch HBA534EB0 

A obținut nota 4.53 din 55 de review-uri. Cele două butoane de pe panoul frontal sunt retractabile și asta-l face mai ușor de curățat. Are o putere de 3400W, capacitate de 71 litri și temperatura maximă pe care o atinge este de 275 grade Celsius. Funcțiile de gătire sunt grill, convecție și pizza. Dispune de 7 programe. 

  1. Cuptor încorporabil Electroclux EOE6C31X

A strâns nota 4.61 din…, 148 de review-uri. Aș avea curajul să spun că a acumulat feedback serios. Îl găsiți în două variante de culoare: negru și gri. Cel pe negru este cu câteva sute de lei mai scump. 

Are funcție de autocurățare catalitică. Are putere de 2480W și atinge temperatura de maxim 300 grade Celsius. Printre funcțiile de gătire se află coacere, dezghețare, pizza și grill. Are și o sondă cu care poți măsura temperatura din interiorul mâncării. 

  1. Cuptor încorporabil Electrolux EOD6P71X

A adunat nota 4.66 din 79 de review-uri. Unul dintre elemetele cu care iese în evidență este funcția SteamBake ce folosește abur pentru o coacere cât mai bună. La funcțiile de gătire amintesc de grill, coacere, dezghețare, gătire cu aburi și funcție pizza. Ușa cuptorului are soft close. 

  1. Cuptor încorporabil Bosch BBIM1230XM 

Pe treapta a doua a podiumului urcă un produs din oferta Bosch ce a acumulat nota 4.72 din 58 de review-uri. Este și la jumătate de preț față de alte modele enunțate mai sus. Dovada că poți primi un produs de bună calitate și în jurul a 1200 – 1300 lei, nu trebuie urcat neapărat la 2300 – 2800 lei. 

Are 4 funcții: grill, dezghețare, low grill și funcție pizza. Sunt 8 programe, are funcție de autocurățare catalitică. Prin SteamShine Cleaning se adaugă apă, iar cuptorul se curăță pe măsură ce apa se evaporă, iar resturile se înmoaie și pot fi îndepărate mai ușor. 

  1. Cuptor încorporabil Electrolux EOD3H50TX

Are aceeași notă de 4.72 precum cuptorul Bosch de pe poziția a doua, dar din mai multe evaluări – 65. Mi se pare a fi și un produs ceva mai complex, cu mai multe funcții etc. Este și mai scump cu câteva sute bune de lei. 

Sunt 4 funcții de gătire: grill, coacere, dezghețare și funcție pizza. Are putere de 2980W și capacitate de 72 litri. Și aici este funcția SteamBake ce promite rezultate similare cu cele de la o bucătărie. 

Observați că bătălia la vârf se desfășoară între 2 branduri: Electrolux și Bosch, o victorie a Electrolux în cazul de față cu 3 – 2. Bosch este precum România în meciul amical cu Columbia. 

Acest articol este susținut de către eMAG.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.