Până în urmă cu 2 ani aș spune că sub pragul a 2000 lei erau telefoane mobile cu raport preț / specificații de-a dreptul excelent. Acum găsești smartphone-uri de genul sub pragul a 3000 lei.
Am făcut o listă de 5 smartphone-uri pe care le-aș recomanda pentru cei ce au un buget de 2000 lei. Pe aici🔗 ați descoperit o listă similară pentru sub 1500 lei.
Și aici am ținut cont de câteva elemente:
🔵 tehnologia din spatele display-ului să fie OLED;
🔵 hardware capabil să ruleze orice aplicație sau joc din Play Store;
🔵 cameră foto cu rezultate decente pentru această categorie de preț;
🔵 autonomie decentă.
În listă aveți câte un smartphone de la Google, Motorola, Nothing Phone, OnePlus și Xiaomi.
Ajunge la sub 2000 lei în configurația de bază cu 8 GB RAM și 128 GB stocare. L-am văzut live pentru puțin timp cu această ocazie. Marian Andrei era impresionat de feedback-ul lăsat de primul smartphone al Nothing Phone. Nu doar că are luminițele customizabile din spate, dar și experiența software s-a dovedit a fi una bună.
Până la urmă, Carl Pei a fost co-fondatorul OnePlus și nemulțumit de direcția aleasă și-a propus să demonstreze prin Nothing Phone că încă are un cuvânt de spus în lumea smartphone-urilor.
Nothing Phone (1) a primit update la Android 13, display-ul său OLED are rată de refresh la 120 Hz, camera cu senzor wide de 50 Megapixeli dispune de OIS, bateria de 4500 mAh se încarcă pe fir la 33W și wireless la 15W, iar procesorul Qualcomm Snapdragon 778G+ cu Adreno 642L ar trebui să se descurce ok cu orice aplicație și joc din Play Store.
Mi se pare a fi un mid-range destul de bine calibrat. În primul rând este vândut direct de către eMAG și nu de către un seller din marketplace. Mă rog, 4 / 5 smartphone-uri din această listă se află în această situație.
Are un display AMOLED de 6.43 inci cu rată de refresh la 90Hz, asta nu-i neapărat un punct PRO, putea să fie setat până la 120Hz. Totuși, contrabalansează printr-un procesor puternic – MediaTek Dimensity 1300 cu structură tri-cluster: 1 x Cortex-A78 la 3 GHz, 3 x Cortex-A78 la 2.6 GHz și 4 x Cortex-A55 la 2.0 GHz. Stocarea este de tip UFS 3.1.
Aș puncta și faptul că senzorul wide de 50 Megapixeli are OIS, iar bateria de 4500 mAh se încarcă pe fir la 80W. Are 5G și Wi-Fi 6 etc.
Punctele sale PRO sunt date de chipsetul MediaTek Dimensity 1080, camera de 50 Megapixeli cu OIS, display-ul OLED cu rată de refresh la 120Hz, bateria de 5000 mAh cu încărcare la 67W, 5G + Wi-Fi 6.
Configurația cu 6 GB RAM și 128 GB stocare este listată la 1599 lei.
Nu o să insist prea mult pentru că a primit review complet de la Darius pe aici. Mai sus este în combo cu boxa ce are și rol de încărcător wireless & ceas de la Lenovo.
Precizez din start că este un smartphone ce nu ajunge pe canal oficial în țara noastră și nu știu dacă are profil IMS și pot fi activate 5G-ul, VoLTE și VoWiFi. La Pixel 7 Pro lipsește un astfel de suport.
Majoritatea publicațiilor tech din SUA îl consideră a fi cel mai bun smartphone mid-range din piață. Punctele sale PRO sunt date de către display-ul OLED de 6.1 inci, certificare IP67 legat de contactul cu apa și praful, Google Tensor dezvoltat pe 5nm, stocare de tip UFS 3.1, cameră cu senzor wide de 12.2 Megapixeli cu POS și dual pixel PDAF, USB Type-C 3.1, structură de rezistență din aluminiu.
Încărcare la 18W este la puncte CONTRA, lipsa garanției oficiale și rata de refresh la 60Hz îl trag cumva în jos.
Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris.