În 2016, pe Gadget.ro au fost scrise 123 de recenzii. Am testat produse de top, dar din păcate am fost nevoiți să redactăm materiale și pentru gadgets pe care nu le recomandăm spre a fi achiziționate. Am făcut și o listă a celor mai slabe dispozitive ajunse la review. 

Cel mai slab smartphone – Uhans A101s;

Am testat două telefoane Uhans în a 2-a parte a lui 2016. Uhans S1 și-a dat obsteșcul sfârșit, placa de bază a decedat – cu ghilimelele de rigoare, iar Uhans A101s are o cameră foto principală incapabil să focalizeze subiecte aflate la mai mult de 30 cm distanță, iar autonomia-i de-a dreptul mediocră. Sfatul meu – nu cumpărați nimic de la această companie, promit pe hârtie, dar nu livrează în realitate.

Cea mai slabă cameră DVR – SKUT 700S;

Alt produs pe care-l cumperi, dar este de-a dreptul inutilizabil. Recomand camera DVR de la Xiaomi – nu veți regreta nicio secundă, deși trebuie să vă înarmați cu răbdare până comanda ajunge a fi livrată de magazinele online chinezești. SKUT-ul este o chinezărie ultra low-cost ce nu ar trebui să fie comercializată local, astfel de magazin nu merită a mai luate în calcul, pentru că – pur și simplu – își bat joc de client.

Cea mai slabă tabletă – Odys Vito;

Darius chiar s-a chinuit să găsească măcar un singur punct PRO pentru această tabletă low-cost. În 2016 mai găsim astfel de eșecuri hardware și software în magazinele online autohtone, păcat, mare păcat. Nu ai cum să vinzi un dispozitiv inutilizabil, cu display & touch ce aduc aminte de produsele de acum 5 – 6 ani.

Cel mai slab smartwatch – No.1 S3;

Are și puncte PRO, dar parcă atunci când carcasa se mătuiește în primele săptămâni de utilizare = fail major. Scuza lui No.1 S3 este că are un preț redus, dar totuși, puteau merge pe mâna unei carcase cu materiale mai serioase. Nu-i așa că în imaginile de presă pare a fi cât de cât dezirabil? Asta înseamnă Photoshop-ul făcut la nivel de artă.

Cel mai ciudat notebook – Lenovo Yoga Book;

Lenovo Yoga Book l-aș considera un exercițiu inutil de stil din partea Lenovo, recenzia sa se află în draft. Ce este ciudat la acest urmaș al netbook-urilor?

  1. Tastatura touch – nu poți lucra pe ea, nu te ajută să fii mai productiv, nu am reușit să mă adaptez de niciun fel în cele câteva zile de utilizare;
  2. Stylus-ul – ai un pix cu care scrii pe o coală, hârtie pe care o poziționezi peste tastatură. Nu înțeleg de ce tastatura în sine nu se transformă într-un dispozitiv capabil să preia desenul trasat cu stylus-ul.

Atenție la ceea ce cumpărați, nu vă lăsați furați de gimmick-urile de marketing.

Categorii: opinie

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.