Smartphone

Începând cu anul 2007 când Apple a dat startul unei noi tendinţe în lumea telefoanelor mobile, au existat numeroase smartphone-uri vândute în milioane de exemplare. Chiar dacă producătorii chinezi no name au apărut ca ciupercile după ploaie, cele mai multe unităţi vândute apar tot în dreptul acelor companii cu acoperire globală.

Surprinzător sau nu, într-un top 5 al celor mai comercializate smartphone-uri din istorie apar doar doi producători: Apple şi Samsung. Cele două companii se află într-o permanentă luptă, iar acest lucru se vede atât în market share sau promovare, cât şi în acţiunile existente în justiţie. Chiar dacă concurenţa vine tare din urmă, Samsung şi Apple sunt în acest moment liderii incontestabili pe piaţa telefoanelor inteligente.

Iată care sunt cele mai vândute smartphone-uri din istorie:

5. Samsung Galaxy S3 – peste 60 milioane de unităţi;

Acest terminal a fost comercializat la nivel mondial în peste 60 de milioane de exemplare în perioada 2012 – 2014. Samsung a încetat de ceva timp producţia acestui device, astfel că poziţia sa poate fi oricând detronată.

samsung s3

4. iPhone 5C / 5S – peste 68 milioane de unităţi;

iPhone a avut succes cu cele două smartphone-uri chiar dacă 5C nu a fost foarte bine primit iniţial, iar 5S nu a adus un plus foarte mare raportat la modelul anterior. Cred că norocul acestor două modele a fost acela că sunt produse de Apple.

iPhone-5S-7-630x420

3. iPhone 5 – peste 70 milioane de unităţi;

Dacă 3.5 inci erau de multe ori insuficienţi, standardul de 4 inci apărut cu iPhone 5 a fost imediat apreciat de publicul larg. Dovada este dată de vânzările colosale, dar şi de faptul că anul acesta Apple va lansa un nou terminal cu această diagonală la cererea utilizatorilor.

iPhone-5-29-630x418

2. Samsung Galaxy S4 – peste 80 milioane de unităţi;

Samsung Galaxy S4 este cel mai de succes smartphone lansat de producătorul sud-coreean. Compact, cu un display excelent şi procesor octa-core, acest telefon a intrat în inimile multor fani din întreaga lume.

Galaxy-S4-Gadget-117-630x472

1. iPhone 6 / 6 Plus – peste 100 milioane de unităţi.

Trebuie să recunosc faptul că iPhone 6 şi iPhone 6 Plus mi se par cele mai reuşite telefoane lansate vreodată de Apple. Design deosebit, construcţie la înalte standarde calitative, display mare şi o cameră foto foarte bună au stat în spatele succesului celor două smartphone-uri.

iPhone-6-4-630x420

Personal cred că va fi foarte greu ca un alt producător să intre peste ani în acest top şi chiar dacă ordinea va fi alta, tot Samsung şi Apple vor fi în vârful piramidei.

Sursa: wikipedia.org