Jocul The Martian, gratuit pentru iPhone, iPad si Apple Watch Software

The Martian, sau Marțianul în limba Româna, este unul din filmele anului 2015 ce au reușit să mă impresioneze, mai ales după dezamăgirea adusă de Gravity, un film cu un scenariu oarecum asemănător.

La o scurtă perioadă după lansarea filmului a apărut și jocul oficial, disponibil atât pentru terminalele iOS cât și cele ce rulează Android. Jocul, deși la prima vedere pare unul simplu și ieftin, este plin de suspans. Mark Watney, astronaut NASA și personajul jucat de Matt Damon în film, rămâne singur blocat pe Marte după ce colegii săi au fost forțați să părăsească planeta în timpul unei furtuni luând cu ei singurul mijloc de transport disponibil.

Jocul The Martian, gratuit pentru iPhone, iPad si Apple Watch

Aici intervine jucătorul, în calitate de singura persoană cu care Mark poate comunica. Acțiunea jocului se bazaează pe sfaturile și mesajele pe care tu i le transmiți lui Mark, ajutându-l să supraviețuiască. Mare atenție însă la corectitudinea acestor mesaje deoarece transmiterea indicațiilor greșite îi pot provoca moartea lui Mark, dezvoltatorii jocului menționând că “știința contează”. Aici apare și suspansul, așteptând ca Mark să confirme că indicațiile oferite au fost bune.

Pe măsură ce avansezi în joc poți debloca echipe de experți. Aceștia îți vor oferi informații suplimentare, informații vitale, cu ajutorul cărora îl vei putea ghida mai precis pe Mark în tentativa lui de a scăpa cu viață de pe planeta roșie.

Alături de joc vei găsi și o aplicație Apple Watch prin care vei putea monitoriza semnele vitale ale lui Mark, cum ar fi bătăile inimii, temperatura corpului sau presiunea sanguină. Tot cu ajutorul unui Apple Watch vei putea verifica notificările jocului astfel încât să îi răspunzi lui Mark cât mai repede posibil.

Jocul The Martian, gratuit pentru iPhone, iPad si Apple Watch

Deși jocul costă în mod normal echivalentul a $2.99, acesta poate fi descărcat gratuit din Apple App Store pentru o perioadă limitată de timp făcând click aici. Pentru a rula, jocul are nevoie de minim versiunea 8.0 a iOS. Menționez că nu am găsit mai multe informații legate de perioada în care jocul este gratuit, motiv pentru care te sfătuiesc să îl descarci cât mai repede posibil. Poți chiar să îl ștergi după, acesta rămânând asociat contului tău Apple și îl vei putea reinstala gratuit oricând.