Orange Money a primit o actualizare importantă în ce privește serviciile atașate, iar mai multe detalii ați găsit într-un articol în care am prezentat noile opțiuni, cum se fac setările cu plata prin smartwatch etc. 

Am testat serviciul în ultimele 2 luni și am găsit câteva puncte PRO prin care reușește să se individualizeze față de ce oferă concurența. 

  1. Alimentare instant printr-un transfer de pe alt card;

În cazul Orange Money ai opțiunea să-ți alimentezi contul instant de pe alt card. Se face un transfer ca atunci când plătești o factură. Nu trebuie să aștepți ca tranzacția să fie acceptată de către cealaltă bancă, să treacă nu știu câte ore sau chiar să aștepți o ședință de tranzacționare de la o zi la alta. Selectezi cardul, faci transferul și ai bani în contul Orange Money. 

Sunt client al Raiffeisen Bank, ING și Banca Transilvania, dar nu am găsit o astfel de opțiune. Mai sunt și alte opțiuni de alimentare, printre care și aceea în care mergi într-un Orange Store etc. Îl poți seta precum un IBAN clasic, să iei salariul pe el, operațiuni specifice unui cont clasic, dar într-o interfață ce pune accentul pe optimizare, ușurință în utilizare, acces facil de pe mobil, setare promptă etc.

Aplicația Orange Money integrează destul de multe opțiuni, totul structurat într-un mod logic (de la alimentare cont și până la comisioane, taxe, locații Orange Money, plată furnizori, reîncărcare PrePay etc). 

La Orange, notificările legate de Money sunt gratuite și vin instant. La unele bănci trec minute bune + plătești suplimentar pentru a primi SMS-uri. 

  1. Retrage de bani de la bancomate fără cost suplimentar;

Nu ești legat de bancomatul unei anumite bănci, cu Orange Money dacă ai nevoie de cash poți apela la orice bancomat din țara noastră sau din străinătate. Fără cost suplimentar. Mi se pare a fi o altă funcție interesantă, prin care Orange vrea să-i mulțumească pe cei dornici să folosească serviciile sale financiare. Cu Orange Money nu te uiți să vezi dacă ai în proximitate un anumit bancomat, ci doar să fie un ATM prin apropiere. 

Am folosit serviciul în ultimele două luni, trebuie să studiez dacă merg retragerile din PayPay și îl voi păstra în continuare. 

  1. Plata cu telefonul, cu smartwatch-ul și prin Apple Pay;

Nu trebuie să ai cardul la tine, poți plăti cu telefonul prin Orange Pay, cu smartwatch-ul dacă folosești un Garmin sau Fitbit cu NFC și de curând și prin iPhone sau Apple Watch (Orange a introdus Apple Pay din prima zi în care a ajuns a fi disponibil și în țara noastră). 

La plata cu smarwatch-ul am folosit un Garmin Vivoactive 3 Music (este și un discount de 20% pentru cei ce-l achiziționează și sunt clienți ai Orange Money). Mi-a plăcut faptul că trebuie să introduci codul de siguranță pentru o singură dată pe zi și nu există limită la tranzacționare precum la cardurile contactless (gen, peste 100 lei mai introduci codul de securitate în POS). Poți avea o plată de câteva sute lei, atingi smartwatch-ul de POS și gata. 

Plata cu ceasul inteligent mi se pare a fi cea mai la îndemână, îl ai la mână, nu trebuie nici măcar să mai scoți smartphone-ul din buzunar. 

  1. Gratuități și costuri mici + beneficii atașate contului;

Sunt două variante:

  1. Visa Classic – fără comision lunar (aici este o steluță, trebuie să alimentezi cu minim 500 lei de-a lungul a 30 de zile și să fie efectuate minim două tranzacții la comercianți). Transferul către orice cont bancar în lei din România este gratuit. 
  2. Visa Platinum – 40 lei pe lună + beneficii atașate (asigurare medică în călătorii – în limita a 100.000 de euro, acces gratuit la lounge-urile Business ale Tarom din București, Cluj și Timișoara – posesor + invitat), servicii concierge 24 / 7 pentru recomandări și rezervări în turism. 

Una dintre promoțiile interesante practicate momentan pentru Orange Money – 10% reducere la plata facturilor Orange. Dacă ai o factură pentru întreaga familie, ajungi prin cei 10% să acoperi chiar și costul unui Visa Platinum. 

  1. Aplicații bine optimizate pentru funcționarea pe smartphone, notificări gratuite pe telefon;

Foarte ușor poți seta logarea cu amprenta, interfața este optimizată pentru smartphone etc. Sunt bănci la care înrolarea cu amprentă este o adevărată bătaie de cap. 

Orange Money dovedește faptul că operatorul autohton are planuri mari în acest domeniu, iar prin această actualizare majoră au reușit să livreze un produs capabil să concureze cu ceea ce oferă sistemul bancar, aș spune că din multe puncte de vedere îi depășesc în ce privește ușurința în utilizare, unele opțiuni sunt aduse în premieră. Pe mine au reușit să mă convingă și le voi păstra serviciul activat (pe lângă abonamentul principal de telefonie mobilă și Orange Smart Home).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.