Samsung GALAXY S10+ este vârful de gamă al companiei sud-coreene în primăvara lui 2019. Este produsul cu cele mai bune specificații, ce reprezintă un cumul a ceea ce au învățat de-a lungul timpului în domeniul smartphone-urilor.

Înainte de review-ul lui GALAXY S10+ am structurat 5 puncte PRO pentru flagship-ul Samsung:

  1. Design

Sunt câteva elemente ce ies imediat în evidență: raportul display / corp de 88.5% la un ecran de 6.4 inch aduce margini cu adevărat înguste, șasiul metalic contribuie la partea de rigiditate structurală. Este unul dintre cele mai compacte telefoane mobile existente în piață la momentul actual.

Reflexiile din partea spate și paleta de culori pe care Samsung mizează în 2019 îi aduce un un alt element ce-l scoate în față. Este suficient să-i faci un scurt hands-on și descoperi un dispozitiv ce nu face concesii în ce privește materialele și calitatea finisării.

  1. Ecran și sunet

Ecranele OLED au devenit standard pe segmentul smartphone-urilor premium, de la iPhone și până la orice alt producător, OLED-ul este cumva subînțeles pe un telefon high-end, iar Samsung este cel mai mare producător de paneluri OLED, au mizat pe acest tip de display de aproape un deceniu.

În cazul lui S10+ avem un panel Dynamic AMOLED protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 6, respectă standardele HDR10+, 6.4 inch cu rezoluție ce urcă la 3040 x 1440 pixeli, aspect 19:9 și densitate de 522ppi.

Impresionează prin luminozitate, prin acuratețea culorilor, prin unghiul larg de vizualizare. Aș spune că aici sunt mereu cu un pas în fața concurenței. În ecranul de pe S10+ a fost inserat și primul cititor de amprente de tip ultrasonic, tehnologie ce mi se pare cu o idee mai rapidă față de ceea ce oferă concurență. Trebuie punctat că telefonul își păstrează certificarea IP68 în ce privește contactul cu apa și praful.

În primul rând, Samsung nu renunță la jack-ul de 3.5 mm pe smartphone-ul său din categoria high-end. În al doilea rând, cele două difuzoare stereo sunt excelente: volum, calitate, amplitudine etc. Mi-a amintit de un rival taiwanez ce stabilea standardele în domeniu la un moment dat. În pachet sunt oferite căști AKG, recomandate chiar și unui pasionat de sunet. Jos pălăria pentru ce au putut să realizeze la acest capitol.

  1. Hardware & software

Varianta importată oficial în România dispune de procesorul Exynos 9820 Octa dezvoltat pe 8nm, cu 2 x Mongoose M4 la 2.73 GHz + 2 x ARM Cortex-A75 la 2.31 GHz + 4 x ARM Cortex-A55 la 1.95 GHz. S-a optat pentru acceleratorul grafic Mali-G76 MP12. Dispune de 8 sau 12 GB memorie RAM și 128, 512 sau 1 TB spațiu de stocare.

Hardware-ul de top este evidențiat de un software pe măsură. One UI consider a fi un mare pas în față realizat de către Samsung, o interfață aerisită, ușor de parcurs și cu destul de multe opțiuni de customizare + funcționarea fără lag etc.

Samsung a dovedit în ultima perioadă că pe vârfurile de gamă aduce update de firmware lunar și update spre 2 iterații Android. S10+ va face pasul spre Android Q, cât și pe software-ul ce debutează în 2020. Spun asta din postura unui utilizator de GALAXY S7, S8+ și Note9 în ultimii 3 ani.

  1. Conectivitate

Samsung oferă 128 / 512 GB / 1 TB spațiu de stocare + slot pentru cardurile microSD de până la 512 GB, jack-ul de 3.5 mm este în continuare păstrat, 4G urcă la viteze de-a dreptul amețitoare – 2000 Mbps în download și 150 Mbps în upload, primul smartphone compatibil Wi-Fi 6, difuzoarele dispun de tuning-ul Dolby Atmos, iar căștile din pachet sunt de la AKG.

Pe partea de conectivitate aș nota și BLUETOOTH 5.0, A-GPS, GLONASS, BDS și GALILEO pe partea de localizare, NFC, USB type-C 3.1, cititor de amprentă sub display.

  1. Autonomie

Bateria de 4100 mAh îl ajută pe GALAXY S10+ să treacă testul unei zile de dimineața până seara în condiții de utilizare intensive, la moderat spre intensiv aș spune că atinge și 1 zi jumătate – 2 zile. De notat aici și funcția de powerbank cu alimentare la 9W, faptul că pe wireless și fir se încarcă la 15W. Aici mi-aș fi dorit să văd o încărcare mai rapidă pe fir, dar cred că Samsung joacă cumva la siguranță.

Toate detaliile pentru Samsung GALAXY S10+ vor sosi în review-ul ce va fi publicat cât de curând pe site.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.