TOP 5: Smartphone-uri chinezeşti cu preţ minim de achiziţie [iunie 2017]

13/06/2017

Mai mulţi dintre voi ne-au scris şi ne-au întrebat despre diverse telefoane chinezeşti dacă merită sau nu achiziţia. Am reuşit să răspundem în limita timpului disponibil, însă plecând de la interesul acordat acestui segment de smartphone-uri, m-am gândit să fac periodic un top al device-urilor cu preţ minim de achiziţie.

Nu voi prezenta terminale lansate acum 1-2-3 luni deoarece ştim cu toţii că în această perioadă se practică preţuri ridicate, ci mă voi limita la acele telefoane care au suficiente review-uri în dot com încât să vă daţi seama dacă merită sau nu achiziţia şi care să ofere o experienţă de utilizare decentă.

Preţurile sunt luate din oferta gearbest.com, nu includ TVA sau taxe vamale, iar transportul este gratuit (în majoritatea cazurilor).

5. Bluboo Picasso – 53.16 dolari (aproximativ 216 lei);

Pentru puţin peste 200 lei fără TVA veţi primi un smartphone cu display de 5 inci şi rezoluţie HD, procesor quad-core MediaTek, 2 GB RAM, 16 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 13 megapixeli (prin interpolare) şi cameră frontală de 8 megapixeli (prin interpolare), conectivitate 4G şi NFC, baterie de 2800 mAh şi Android 6.0 Marshmallow.

Personal nu cunosc un alt telefon care să aibă conectivitate 4G şi NFC la sub 500 lei şi chiar dacă va rămâne blocat cu Android 6.0 Marshmallow, cred că este o soluţie excelentă pentru cei care nu doresc să investească prea mult într-un smartphone.

4. Vernee Apollo Lite – 145.99 dolari după aplicarea codului LITE4GK (aproximativ 595 lei);

Cred că acest Vernee Apollo Lite a fost unul dintre cele mai promovate device-uri chinezeşti anul trecut. Vernee a intrat puternic pe această piaţă şi a investit destul de mult pe partea de marketing.

Vernee Apollo Lite este unul dintre cele mai reuşite terminale din portofoliul companiei având un hardware suficient de bun pentru a rula fără probleme cele mai pretenţioase aplicaţii şi jocuri din Google Play. Îmbucurător este faptul că Vernee a adus update la Android 7.0 Nougat pe acest terminal, iar specificaţiile hardware îl recomandă drept o alegere înţeleaptă: procesor MediaTek Helio X20 de tip deca-core, 4 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare, display de 5.5 inch cu rezoluție FHD, cameră foto de 16 Megapixeli, port USB type-C şi baterie de 3180 mAh.

3. OnePlus 3T – 399.99 dolari (aproximativ 1628 lei);

Deja OnePlus 3T apare cu stoc epuizat pe site-ul oficial, astfel că singurele opţiuni de achiziţie rămân retailerii autohtoni sau cei de peste graniţă. Chiar dacă o nouă generaţie OnePlus stă să răsară, OnePlus 3T rămâne unul dintre cele mai puternice smartphone-uri de pe piaţă, iar preţul este unul excelent. Compania chineză a anunţat deja că va face trecerea la Android 8.0 pe acest device, astfel că aveţi toate motivele să îl achiziţionaţi (din experienţă proprie vă spun că nu veţi regreta).

OnePlus 3T aduce un display Optic AMOLED de 5.5 inci cu rezoluţie FullHD, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 821, 6 GB RAM, 64 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 16 megapixeli, baterie de 3400 mAh cu Dash Charge şi Android 7.1.1 Nougat.

2. LeEco Le 2 – 119.99 dolari (aproximativ 488 lei);

Vorbim de LeEco Le 2 varianta cu procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 652, adică versiunea globală. Acest smartphone este pe sfârşit de generaţie, de aici şi acest preţ extrem de redus. Nu cred că puteţi găsi o alternativă la fel de bună în acest preţ şi chiar dacă softul nu este cel mai user friendly, sunt sigur că adaptarea nu va fi atât de dificilă.

LeEco Le 2 include un display de 5.5 inci cu rezoluţie FullHD, 3 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 16 megapixeli, baterie de 3000 mAh şi EUI 5.9 bazat pe Android 6.0 Marshmallow. Important de menţionat este faptul că această versiune cu Qualcomm Snapdragon 652 are un soft internaţional şi oferă suport pentru 4G-ul celor de la RCS & RDS.

1. Xiaomi Redmi 4X – 117.99 dolari după aplicarea codului 4XK4G (aproximativ 480 lei).

Chiar dacă procesorul este mai slab decât cel prezent pe LeEco Le 2, cred că Xiaomi Redmi 4X în versiunea sa globală (adică cu Google Play preinstalat) este alegerea mai bună pentru că bateria de 4100 mAh va oferi o autonomie pe măsură, dimensiunile îl recomandă drept un terminal mai compact, iar interfaţa MIUI 8 globală este mult mai intuitivă şi mai bine optimizată.

Xiaomi Redmi 4X este echipat cu un ecran de 5 inci cu rezoluţie HD, procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 435, 3 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 13 megapixeli, baterie de 4100 mAh, scanner de amprentă, port infraroşu şi conectivitate dual-sim 4G.

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.