Opinie

Digi Mobil a anunțat un abonament care s-a bucurat de mare atenție în social media românească. Se numește Digi Mobil Optim Nelimitat și mai multe detalii găsiți în articolul dedicat. Oferta RCS-RDS devine cu adevărat interesantă dacă ești client al serviciilor lor de internet și cablu TV.

Am luat în calcul care sunt cele mai ieftine abonamente cu minute naționale NELIMITATE. Informațiile le-am luat direct de pe site-ul operatorilor telecom și sunt valide la sfârșitul lui aprilie 2014.

Cosmote / Cosmote Free L 

15 euro pe lună = minute naționale și internaționale în Zona 1, SMS-uri naționale și în rețea, 1 GB trafic de date + bonus de 1 GB la viteze de până la 75 Mbps. Cei care optează pentru Cosmote Free L fără să cumpere și un telefon mobil costurile lunare scade (7 luni din 12 la prețul de 12.4 euro pe lună sau 14 luni pentru o durată de 2 ani de zile).

Digi Mobil / Digi Mobil Optim Nelimitat 

10 euro pe lună = minute naționale și internaționale în Zona 1, 5 GB trafic de date cu viteze de până la 21.6 Mbps, fără mesaje naționale. Valoarea lunară a abonamentului scade la 5 euro dacă sunteți abonați la serviciile lor de cablu TV și internet, iar dacă ești client doar la cablu TV sau internet  se plătesc 7 euro pe lună.

Mai există și altă metodă de calcul pentru cei care încheie mai multe abonamente. Primul abonament merge la 10 euro / dacă nu ești client la cablu TV sau internet al RCS-RDS, al doilea abonament se duce la 7 euro, iar al treilea coboară la 5 euro. Există o limită de 5 abonamente Digi Mobil Optim Nelimitat per client.

Orange / Cangur 25

25 euro pe lună = nelimitat la minute naționale, minute sau SMS-uri în rețea, SMS-uri naționale, 500 de minute internaționale pe fix și mobil, 750 MB trafic de date, 10 GB spațiu de stocare în Orange Cloud, apeluri și mesaje gratuite prin aplicația Libon, Orange Antivirus.

Vodafone / Red 25 

25 euro pe lună = minute și SMS-uri în orice rețea, 250 minute internaționale pe mobil, 400 MB trafic de date + 400 MB oferiți ca bonus cu DUBLU NET.

Câteva concluzii:

Digi Mobil Optim Nelimitat este cea mai bună opțiune pentru cei interesați de minutele naționale nelimitate și mai ales pentru cei care sunt deja în legătură cu RCS-RDS în ce privește serviciile de internet și cablu TV.

Cosmote, Orange și Vodafone au abonamente mai scumpe, dar cu mai multe opțiuni incluse (mesajele naționale ar fi un exemplu). Abonamentul Digi include 5 GB trafic de date, dar acordul cu Vodafone se aplică pentru roaming-ul pe partea de voce. Se extinde spre traficul de date din iunie 2014. Ideea este că nu prea ai cum să consumi cei 5 GB din lipsă de acoperire, cu excepția zonelor urbane.

Plus că la abonamentele Cosmote, Orange sau Vodafone ai posibilitatea de a alege un smartphone subvenționat pe când la Digi Mobil nu există o astfel de facilitate la momentul actual.

Cosmote se situează cel mai aproape de oferta Digi Mobil (12.4 euro vs 10 euro pentru cei care devin clienți ai RCS-RDS în premieră). Orange și Vodafone preferă să joace la costuri ceva mai mari și cu mai multe opțiuni incluse în abonament (stocare în cloud, alte beneficii sau servicii).

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.