gAuto

Dacă în urmă cu 1-2 ani nu se mai vedea luminiţa de la capătul tunelului pentru motoarele termice, se pare că vanzările nu atât de însemnate de maşini electrice au schimbat din mers strategiile mai multor producători.

Mai nou aflăm că Toyota, Mazda şi Subaru s-au aliat pentru a dezvolta noi motoare termice. Vorbim de generaţii noi, unele care să poată funcţiona inclusiv pe combustibili neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon (hidrogen lichid, combustibil bio sau combustibil sintetic).

Acest parteneriat dintre cei trei mai producători auto ne garantează că motorul termic va continua să existe mulţi ani de acum înainte, iar în cadrul conferinţei organizată în Japonia, fiecare companie a venit cu ceva prototipuri la care încă se lucrează:

  • Toyota a prezentat două motoare cu 4 cilindri, unul de 1.5 litri, celălalt de 2.0 litri;

  • Mazda a prezentat două motoare rotative (compania japoneză este una dintre puţinele din lume care mai foloseşte acest tip de motor);

  • Subaru a prezentat un nou sistem hibrid.

Interesant este că Toyota, Mazda şi Subaru şi-au propus să găsească ceva soluţii tehnice pentru integrarea de motoare electrice şi baterii în viitoarele motoare termice.

Sursa: automarket.ro