Samsung a lansat trei monitoare la CES 2022. Este vorba despre modele ce ies în evidență pe nișa din care fac parte. Atenția este captată de vârful de lance – Samsung Odyssey Neo G8 (primul monitor cu ecran curbat cu rezoluție 4K și rată de refresh la 240Hz).

Declarație oficială:

„Gama 2022 de la Samsung reprezintă următoarea generație de inovație în ceea ce privește sectorul monitoarelor cu oferte care răspund cerințelor gamerilor competitivi, designerilor profesioniști și tuturor celor care se află între cele două. Pe măsură ce sfera muncii și a divertismentului continuă să evolueze, suntem mândri să oferim monitoare care îmbunătățesc experiențele utilizatorilor din confortul casei lor”, a declarat Hyesung Ha, Executive Vice President of Visual Display Business de la Samsung Electronics.

Cele trei monitoare prezentate de către Samsung  la CES 2022  sunt:

➡️ Samsung Odyssey Neo G8 G85NB;

➡️ Samsung Smart Monitor M8 M80B;

➡️ Samsung UHD Monitor S8 S80PB;

O să prezint cele mai importante specificații pentru fiecare monitor în parte.

  • Samsung Odyssey Neo G8 se duce spre segmentul premium;
  • Smart Monitor M8 pentru cei ce doresc să folosească și partea de smart TV (monitorul poate fi utilizat de sine stătător, are sistem de operare și acces spre aplicații etc);
  • UHD Monitor S8 se adresează creatorilor de conținut, dar și celor ce au nevoie de un afișaj cu culori cât mai precise.

1. Samsung Odyssey Neo G8;

Au dezvoltat un monitor curbat cu diagonala de 32 inci, rezoluție 4K – 3840 x 2160 pixeli și curbură 1000R cu rată de refresh la…, 240Hz și timp de răspuns de 1 ms (GtG). Panelul folosește LED-uri Quantum Mini, are certificare Quantum HDR 2000 și luminozitatea urcă la…, 2000 nits.

La exterior iese în evidență prin spatele îmbrăcat în alb + iluminarea CoreSync aflată în zona respectivă, într-o poziție centrală. Sunt detectate automat culorile de pe ecran și le proiectează în partea spate pentru un plus de imersiune.

2. Samsung Smart Monitor M8;

Are o diagonală de 32 inci, rezoluție UHD și acoperă spectrul sRGB în proporție de 99%, luminozitate de 400 nits și grosime de 11.4 mm (Samsung afirmă că este cu trei sferturi mai subțire față de modelul anterior).

În pachet veți da și de o cameră SlimFit Cam magnetică mobilă. Are și o aplicație dedicată ce acceptă și Google Duo în apelurile video. Are un port USB Type-C ce permite alimentarea cu energie la 65W. Se dorește a fi o adevărată stație de lucru all-in-one.

3. Samsung UHD Monitor S8;

Îl veți găsi în două diagonale ca ecran:  27 și 32 inci + rezoluție UHD. Acoperă 98% din spectrul DCI-P3, certificare Vesa HDR 600. Samsung spune că este și primul monitor Glare Free verificat UL (Underwriter Laboratories). Ecranul mat a fost aplicat pe partea de sus a panoului spre a reduce reflexia luminii . Încărcarea se face pe USB Type-C la 90W. Include porturi LAN spre a transforma monitorul în stație de lucru care să alimenteze laptopuri sau dispozitive mobile fără a fi necesară o stație de andocare suplimentară.

Vine și cu suport reglabil pe înălțime (HAS) cu puncte de control de înclinare, rotire și pivotare.

Nu am găsit informații legate de preț și disponibilitatea în țara noastră pentru cele trei monitoare Samsung anunțate la CES 2022. Nici specificațiile complete nu le-am găsit notate în detaliu de către compania sud-coreeană pe unul din website-urile sale.

Sursa: News.samsung.com

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.