Hardware

Începând de anul trecut, atât TSMC, cât şi Samsung, au anunţat oficial pornirea producţiei de chip-uri de 3nm. Se pare că primele smartphone-uri din lume ce vor beneficia de avantajele acestei tehnologii vor fi modelele componente ale viitoarei serii iPhone 15, procesorul Apple A17 Bionic urmând a fi primul procesor mobile realizat pe un proces de fabricaţie de 3nm.

Se pare totuşi că TSMC a găsit un ajutor nesperat în inteligenţa artificială, aceasta permiţând scurtarea timpului de portare a arhitecturii de procesor, astfel că producţia de test pentru chip-uri pe 2nm ar putea începe mai devreme decât a fost anticipat. Surse neoficiale din industrie susţin că producătorul taiwanez ar putea demara primele teste chiar de anul acesta.

În prezent TSMC este cel mai puternic şi cel mai avansat din punct de vedere tehnologic dintre producătorii de chip-uri la nivel global. Nume grele precum Apple, Nvidia, Qualcomm, MediaTek, Intel sau Samsung se află pe lista clienţilor de casă ai companiei.

Foarte probabil primele device-uri cu procesoare realizate pe un proces de fabricaţie de 2nm le vom putea vedea lansate comercial prin 2025 şi nu m-ar mira ca primele modele să fie tot din curtea mărului muşcat.

Sursa: androidheadlines.com