Retelistica

Uniunea Europeană a recomandat statelor membre în 2020 fie să restricţioneze utilizarea echipamentelor 5G de la furnizori ce ar putea reprezenta un risc de securitate, fie să le excludă complet din construirea reţelelor 5G. Solicitarea a fost făcută la presiunea Statelor Unite ale Americii şi a vizat un singur nume cu adevărat important: Huawei.

Comisarul Uniunii Europene pentru piaţa internă, Thierry Breton, le-a transmis recent miniştrilor telecomunicaţiilor că până în prezent doar o treime dintre ţările membre au pus în aplicare îndrumările legate de construirea reţelelor 5G.

Pentru că statele nu au implementat „de bună voie şi nesilite de nimeni” aceste recomandări, Uniunea Europeană se gândeşte să interzică prin lege utilizarea echipamentelor 5G produse de Huawei sau de orice altă companie ce ar putea reprezenta un risc de securitate (aici este inclusă şi ZTE).

Momentan nu a fost luată nicio decizie în această direcţie, însă dacă ţările membre vor mai întârzia implementarea aşa ziselor îndrumări, în curând am putea asista la o interdicţie obligatorie venită „de la centru”.

Via: g4media.ro