Diverse

Nimeni nu vrea să aibă pe terminalul său un ecran zgâriat care să afecteze atât buna funcţionare a touch-ului, cât şi din punct de vede vizual. De aceea producătorii de smartphone-uri şi tablete utilizează aşa numitele sticle de protecţie. Există două sticle cunoscute şi utilizate la scară largă: Corning Gorilla Glass şi Dragontrail Glass. Prima are o cotă de piaţă impresionantă (peste 90%), în timp ce a doua se regăseşte pe device-uri mai puţin cunoscute.

Se pare că Samsung are un proiect în desfăşurare prin care doreşte să lanseze în foarte scurt timp o sticlă de protecţie proprie. Numele său va fi Turtle Glass şi va putea fi utilizată pe mai multe categorii de dispozitive: smartphone-uri, tablete, camere foto, mp3 playere, televizoare, smartwatch-uri etc. Producţia în masă pentru Turtle Glass ar putea începe la începutul anului viitor, iar primele terminale care vor beneficia de această tehnologia vor fi smartphone-urile (poate chiar Samsung Galaxy S7).

Turtle Glass

Sunt foarte curios să văd o comparaţie între Gorilla Glass şi Turtle Glass pentru a vedea care este mai rezistentă şi care oferă protecţie mai bună ecranelor. Probabil vom avea o asemenea dispută după ce Samsung îşi va definitiva proiectul.

Sursa: sammobile.com