gAuto

Se pare că anul 2017 este cel în care marii producători intră serios în lupta pentru supremaţie în segmentul automobilelor electrice. Aceste decizii vin în contextul în care mai multe ţări au anunţat că într-o anumită perioadă de timp vor renunţa complet la maşini cu motoare pe combustie internă. Printre aceste ţări regăsim Norvegia (până în 2025), Germania (până în 2030), India (până în 2030) sau Franţa (până în 2040).

Într-un interviu acordat Digi24, Hakim Boutehra, directorul comercial al grupului Renault România, a afirmat că întreaga industrie auto se pregăteşte să facă trecerea la maşini electrice, deci şi Dacia va face acest pas. Hakim Boutehra a menţionat că Dacia va încerca să meargă pe aceeaşi idee de brand de buget inclusiv pentru automobilele electrice.

La momentul actual maşinile electrice au încă preţuri destul de piperate, iar tehnologia nu a ajuns la o maturitate deplină. Personal cred că vor mai trece cel puţin 4-5 ani până când vom vedea un autovehicul Dacia de până în 10 – 12.000 euro cu motor electric. Până atunci vor apărea şi suficiente staţii de încărcare pentru a nu rămâne fără baterie când îţi este lumea mai dragă.

Dacă totuşi vă doriţi o maşină electrică, nu uitaţi de programul Rabla Plus. Pentru o maşină electrică 100% un român primeşte în 2017 un ecobonus de 10.000 euro. Surprinzător este că acest ecobonus nu se cumulează cu prima de casare de 6500 lei, astfel că aceasta se poate adăuga suplimentar dacă se va casa un automobil mai vechi de 8 ani.

Între timp Guvernul României a anunţat că ţara noastră doreşte ca până în 2030 să renunţe la atelaje cu 1 sau 2 cai putere. Cele cu măgari au termen limită până în 2035.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.