Smartphone

Samsung a anunţat că un raport detaliat privind cauzele incendierii mai multor unităţi Samsung Galaxy Note7 va fi publicat pe data de 23 ianuarie, însă până atunci cei de la Reuters susţin că un oficial Samsung le-ar fi confirmat că ancheta internă a dovedit că smartphone-ul lua foc din cauza bateriei.

Dacă pe 23 ianuarie se va confirma această ipoteză, personal cred că Samsung aruncă mâţa in curtea vecinului pentru a ieşi basma curată. Spun asta pentru că în septembrie Samsung anunţa cu mândrie că au schimbat acumulatorii cu probleme şi că varianta revizuită de Samsung Galaxy Note7 este sigură. La scurt timp după acest anunţ şi după alte câteva cazuri de incendiere a noi versiuni, Samsung a retras definitiv din piaţă device-ul problematic.

Iniţial se spunea că bateria cu probleme este produsă de Samsung SDI, însă aceasta a fost înlocuită cu una mult mai sigură produsă de ATL. Care erau şansele ca două baterii realizate de producători diferiţi să aibă aceeaşi problemă? Sa fie oare totuşi un defect hardware pe care Samsung îl ascunde ?

Abia aştept raportul detaliat de peste o săptămână pentru a înţelege cauzele în viziunea Samsung. Tot atunci compana sud-coreeană va prezenta şi ce modificări a implementat pentru a nu avea aceleaşi probleme pe viitorul flagship Samsung Galaxy S8.

Categorii: samsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.