Tablete

Guvernul a anunţat încă din primăvara acestui an că va cheltui 150 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru a achiziţiona 250.000 de tablete şi serviciile de internet aferente pentru elevi şi profesori. Mai multe detalii despre subiect găsiţi aici şi aici.

Guvernul a anunţat iniţial că vrea ca până pe 10 septembrie cele 250.000 de tablete să ajungă în toate şcolile vizate, tocmai pentru a prinde începutul de an şcolar. Din păcate se pare că acest lucru nu se va întâmpla sau cel puţin asta a afirmat Marian Murguleţ, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, responsabil cu Tehnologia Informaţiei.

Acesta a participa la conferinţa online “România digitală – evoluţia comunicaţiilor în mediul rural în ultimii 20 de ani”, organizată de publicaţia Financial Intelligence, în cadrul căreia a declarat că “Ştiţi că există o procedură pentru achiziţia a 250.000 de tablete în curs de evaluare. Din perspectiva mea, nu cred că ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate – n.r.) a gestionat procedura de achiziţie prea eficient, însă mă bazez că, împreună cu colegii de la ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice – n.r.) şi de la Ministerul Educaţiei se va corecta această situaţie…Oricum, nu cred, dar nu că nu cred, ci nu vom avea tabletele pe 10 septembrie. Experienţa mea de peste 11 ani în piaţa de IT&C mă îndreptăţeşte să afirm că, aşa cum arată această achiziţie în acest moment, nu vom avea tabletele pe 10 septembrie, aşa cum Guvernul şi-a propus.”

Din nefericire ne-am cam obişnuit ca investiţiile din banul public să nu fie finalizate la timp. Nu ştiu cum se întâmplă că de fiecare dată ceva merge prost.

Sursa: digi24.ro