Software

Influencerii de TikTok din Statele Unite ale Americii au zilele numărate, iar asta nu o spun eu, o dovedesc măsurile luate în ultimele luni împotriva platformei de socializare.

La sfârşitul anului trecut TikTok a fost interzisă la nivel guvernamental în toată ţara, aplicaţia fiind eliminată din toate device-urile folosite în timpul programului de lucru. Tot atunci aflam că se lucrează şi la un proiect de lege care va solicita interzicerea totală a aplicaţiei pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, însă toate la timpul lor.

Săptămâna aceasta, senatorul de Colorado, Michael Bennet, a trimis o scrisoare deschisă către şăfii ăi mari de la Apple şi Google prin intermediul căreia le solicită acestora să elimine TikTok din magazinele de aplicaţii (Google Play şi App Store) din motivele “clasice” de siguranţă naţională.

Senatorul este profund îngrijorat că guvernul chinez are acces la datele a zeci de milioane de americani ce folosesc aplicaţia.

Răspunsul TikTok nu a întârziat, compania afirmând că senatorul este subiectiv şi că ignoră în totalitate planul Project Texas, unul ce asigură întreaga comunitate de utilizatori de transparenţa şi securitatea datelor. TikTok susţine că nu transmite nicio informaţie către guvernul chinez şi invită autorităţile americane să facă toate verificările necesare în această direcţie, inclusiv o supraveghere continuă şi detaliată.

Deci, facem ceva pariuri ? Cât credeţi că mai rezistă TikTok în Statele Unite ale Americii ? Eu nu cred că prinde toamna.

Sursa: nytimes.com