Software

Ieri noapte a avut loc unul dintre cele mai mari hack-uri din istoria Twitter, un singur hacker (codename Kirk) reuşind să preia controlul a zeci de conturi de Twitter foarte importante. Printre cele mai importante aş evidenţia Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden, Jeff Bezos, Kim Kardashian, Wiz Khalifa, Warren Buffett, YouTuber MrBeast, Wendy’s, Uber, Apple, Bitcoin, Ripple, Binance şi mulţi alţii.

Atacatorul a postat acelaşi mesaj pe toate conturile, unul în care promitea dublarea sumelor depuse la o adresă de Bitcoin recomandată. Deşi postările au fost valabile câteva minute, hacker-ul a reuşit să strângă peste 100.000 de dolari, sumă ce a fost transferată ulterior pe mai multe portofele electronice.

Cum se vehiculează că a acţionat Kirk ?

Primele surse susţin că hacker-ul a primit ajutorul unui angajat Twitter. Acesta a putut astfel să intre pe un cont intern special (corporate) prin intermediul căruia a preluat controlul tuturor conturilor atacate. Kirk a resetat adresele de mail ale conturilor respective astfel încât administratorii acestora să nu poată reseta parolele sau să nu şteargă postarea de strângere a banilor.

Pentru a rezolva problema, Twitter a fost nevoită să blocheze accesul utilizatorilor la toate conturile globale cu bifa albastră (conturi verificate). Din păcate acţiunile Twitter au scăzut cu peste 6 miliarde de dolari după acest atac bine organizat.

Sursa: techcrunch.com

Categorii: twitter

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.