Diverse

În urmă cu doar două zile vă spuneam că Meta (Facebook) va primi o amendă record din partea Uniunii Europene, una ce s-ar putea duce înspre 1 miliard de euro.

Se pare că am fost destul de optimist când am estimat acea valoare, deoarece în urmă cu doar câteva ore Agenţia Europeană de Protecţie a Datelor a anunţat că amendează Meta cu 1.2 miliarde de dolari pentru că a transferat în mod sistemic datele utilizatorilor din Uniunea Europeană către servere din Statele Unite ale Americii.

Amenda vine după o investigaţie a Autorităţii Irlandeze de Protecţie a Datelor Personale ce a arătat că Meta a trimis în ţara de origine datele europenilor, deşi începând cu anul 2020 nu mai există un acord oficial de transfer de date între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

De asemenea, compania americană a fost somată să suspende orice transfer de date cu caracter personal către serverele din Statele Unite ale Americii, iar dacă nu implementează aceste schimbări în următoarele 6 luni este pasibilă de o nouă amendă, una şi mai mare.

Meta a declarat oficial că va ataca în instanţă decizia Agenţiei Europene de Protecţie a Datelor. Adică nu va plăti nimic ani buni, iar la final va câştiga în instanţă sau va fi obligată să plăţească doar o mică parte din amendă (cam aşa funcţionează amenzile Uniunii Europene date giganţilor din diverse domenii).

Sursa: bloomberg.com

Categorii: facebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.