Diverse

În urmă cu doar câteva zile vă scriam că Uniunea Europeană a amendat Google cu peste 2.4 miliarde de euro pentru practici anticoncurenţiale. Oficialităţile europene au considerat că gigantul american s-a folosit de motorul de căutare spre a promova Google Shopping, serviciu de cumpărături și comparare a produselor.

Dacă cei peste 2.4 miliarde nu vi se par suficienţi, se pare că Uniunea Europeană plănuieşte o amendă şi mai mare pentru Google. De data aceasta problemele vizate sunt legate de sistemul de operare Android şi de serviciile Google. Mai multe companii au depus plângere împotriva gigantului american că acesta abuzează de puterea dominantă din piaţă şi le limitează accesul la Google Play Store dacă nu includ pe device-uri Google Search şi Google Chrome.

O altă plângere venită la adresa Google este aceea că nu permite producătorilor crearea de versiuni Android in-house (modificate), chiar dacă sistemul de operare este unul open source.

O decizie finală va fi luată de către Uniunea Europeană până la sfârşitul acestui an, însă sunt foarte curios care este poziţia Google în legătură cu toate aceste acţiuni întreprinse împotriva sa în spaţiul european.

Sursa: reuters.com