Retelistica

Într-o perioadă în care oficialii grupului OTE caută soluţii să vândă cât mai repede Telekom România, reprezentanţii companiei din ţara noastră încearcă să evite cât mai mult acest subiect şi caută modalităţi de a schimba subiectul în relaţia cu presa.

În cadrul unei emisiuni a Ziarului Financiar, Andreas Elsner, director executiv marketing rezidenţial şi vânzări naţionale, a susţinut o idee destul de greu de implementat, uşor ireală. Acesta susţine că piaţa telecom din România este una mult avansată comparativ cu alte pieţe din Europa şi că în câţiva ani în ţara noastră ar putea apărea în premieră europeană serviciile de telefonie mobilă gratuite.

La prima vedere sună bine, însă acestea vor fi susţinute prin multă, foarte multă publicitate. Vă daţi seama cum ar fi să ai minute, SMS-uri şi internet gratuit, dar la orice pas să îţi apară reclame, peste reclame, peste reclame. Dacă în prezent avem numeroase reclame deranjante, nici nu vreau să îmi imaginez cum ar putea funcţiona o astfel de soluţie bazată exclusiv pe reclame.

„România este mult mai avansată comparativ cu celelalte pieţe, unde se află piaţa din România acum se vor afla altele în doi sau trei ani. Aş spune că mi-aş imagina că vom fi prima piaţa din Europa unde vor fi lansate servicii de telefonie mobilă complet gratuite, finanţate prin publicitate. Nu vom întrerupe apelurile clienţilor pentru a introduce reclame, dar ne putem imagina de exemplu că atunci când va fi deschis browserul de internet de pe telefon înainte de încărcarea unei pagini va fi afişată o reclamă, de exemplu. Sunt mai multe scenarii posibile“, a declarat Andreas Elsner.

Nu vreau să fiu răutăcios, însă în loc să venim cu astfel de idei mirobolante, mai bine am căuta soluţii să redresăm actualul business, unul ce pierde bani de ani buni.

Categorii: telekom

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.