gAuto

La sfârşitul săptămânii trecute Renault şi-a prezentat rezultatele financiare pentru 2021. Per ansamblu anul trecut a fost unul bun pentru companie, aceasta reuşind să îşi atingă obiectivele stabilite în planificare.

Grupul a obţinut venituri în creştere cu 6.3% vs 2020, ajungând astfel la un total de 46.2 miliarde de euro. Renault a obţinut un profit net de 1 miliard de euro, chiar dacă a livrat cu 4.5% mai puţine maşini decât în 2020 (doar 2.69 milioane unităţi).

În cadrul evenimentului de prezentare a rezultatelor financiare, reprezentanţii Renault au inclus şi o scurtă prezentare a planurilor viitoare ale companiei. Una dintre surprizele de ultim moment a fost cea legată de urmaşul Daciei Spring. Se pare că viitorul model electric Dacia va fi dezvoltat pe arhitectura CMF-AEV, va avea o autonomie de până la 400 de kilometri şi va fi lansat oficial în 2024 (cu doi ani mai devreme decât ştiam iniţial).

„Pentru început platforma CMF-EV va oferi Megane E-Tech, apoi viitorul Scenic și noul Alpine GT crossovert. Platforma CMF-BEV va oferi Renault 5, dar și succesorul lui Renault 4, iar pe CMF-A vom aduce, iar aceasta este o decizie pe care am luat-o în acest an, succesorul Daciei Spring.”, a declarat Luca de Meo, CEO-ul grupului Renault.

Dacia Spring este prima maşină 100% electrică a mărcii Dacia, iar aceasta se bucură de un succes comercial uriaş în Europa.

Sursa: profit.ro