Software

Chiar dacă nu aţi crede, există foarte mulţi utilizatori care folosesc în continuare parole banale, iar Apple vrea să schimbe lucrul acesta. Pentru un plus de securitate, compania americană vrea să ajute utilizatorii de iPhone şi iPad printr-o avertizare ce o vor primi atunci când vor dori să seteze parole vulnerabile.

În sistemele de operare iOS 14 şi iPadOS 14 va exista un update adus aplicaţie iCloud Keychain ce va verifica parolele salvate de utilizatori și îi va avertiza pe aceștia atunci când parolele respective sunt ușor de spart sau au fost compromise în urma unor atacuri anterioare.

Va exista şi o zonă denumită “Security Recommendations” unde vor fi afişate acele date de logare ce ar trebui schimbate în cel mai scurt timp. Interesant este că utilizatorul va primi sfaturi despre cum să schimbe respectiva parolă şi îi va fi explicat de ce parola sa este vulnerabilă.

Deşi acest sistem de avertizare nu este nou, trebuie specificat că produsele Apple sunt folosite de sute de milioane de oameni la nivel global, astfel că impactul va fi unul cu siguranţă de amploare.

Sursa: profit.ro

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.