Diverse

Anul acesta se face recensământul populaţiei şi locuinţelor şi pentru prima dată vă puteţi autorecenza. Cei care vor face acest lucru vor primi şi o zi liberă la muncă (hehe, nice 🤪🤪🤪).

Pentru acea zi m-am hotărât să fac şi eu autorecenzarea, iar procesul nu a fost atât de complicat pe cât mă aşteptam. Pentru mine, soţie şi copil întreaga operaţiune a durat undeva la 25 – 30 de minute, asta şi pentru că sunt destul de multe întrebări, iar organizarea acestora lasă cumva de dorit (să zicem că acele chestionare nu prea sunt user friendly).

Pentru a face autorecenzia trebuie să intraţi pe site-ul recensamantromania.ro, iar acolo aplicaţi pe “Platformă Auto-Recenzare”. Aici veţi găsi un formular de pre-înregistrare pe care îl completaţi, iar după ce îl trimiteţi veţi primi pe mail un chestionar online. Aici se pierde cel mai mult timp, mai ales dacă completezi informaţiile pentru mai mulţi membrii.

La 7 zile de la completarea chestionarului, dar nu mai devreme de 21 martie, veţi putea verifica dacă autorecenzarea voastră este înregistrată. Dacă totul este ok veţi primi o dovadă pentru autorecenzare, dovadă cu care vă veţi duce la angajator să cereţi ziua liberă.

Întreg procesul de autorecenzare îl găsiţi detaliat aici, iar pentru cei care au cunoştinţe minime de lucru pe calculator şi au nevoie de ajutor există şi autorecenzare asistată. Pentru aceasta găsiţi detalii aici. O listă cu întrebări frecvente puteţi găsi aici.