Vernee Apollo și OnePlus 3T sunt două telefoane emblematic pentru modul în care smartphone-urile chinezești au evoluat în 2016. Pe de o parte, Vernee Apollo abia ce a intrat în piață și vine din partea unui jucător nou.
Vernee este un brand dezvoltat de către o companie chineză ce fabrică telefoane mobile pentru alte companii din piață. Au intrat în 2016 cu propria linie de terminale: Vernee Thor, Vernee Apollo Lite, Vernee Mars și Vernee Apollo. L-am testat doar pe Thor și mi s-a părut un produs ok, mai ales pentru costurile afișate în China.
OnePlus a ajuns un nume cunoscut și respectat în industrie. Nu se spune la nivel oficial, dar OnePlus este un startup pornit din Oppo – jucător mare din China. Smartphone-urile OnePlus sunt fabricate pe aceeași linie de fabricație ca și dispozitivele Oppo, echipa din spatele OP provine de la Oppo etc. Sunt similarități până și în denumirea aleasă ca brand.
Vernee Apollo – dovada că și un smartphone mid-range poate avea un design din categoria high-end;
Din păcate, OnePlus nu reușește sau nu-și dorește a livra pe cât de mare este cererea. Vrei să cumperi un OnePlus 3T din magazinul online european? Aștepți 4 săptămâni.
Vernee Apollo costă 249 dolari prin magazinele online chinezești, iar la acest preț se adaugă TVA și taxe vamale. Am făcut ceva calcule, iar la Apollo s-ar opri pe la 1269 lei. Pe de altă parte, OnePlus 3T îl găsiți în magazinul oficial european la 439 euro – aprox. 1983 lei (nu mai sunt TVA + taxe vamale de plătit).
OnePlus 3T – best-buy pe nișa premium;
OnePlus 3T este visul oricărui geek în ale Android pe sfârșit de 2016, iar Vernee Apollo visează să atingă un astfel de statut. Sunt abordări diferite, Vernee Apollo îl consider mai degrabă un mid-range, iar OnePlus 3T îl putem duce fără nicio problemă în segmentul premium. Luptă de la egal la egal cu Samsung GALAXY S7, LG G5 etc.
Vernee Apollo trebuie să convingă în fața unor telefoane ofertante de la Xiaomi, Meizu & liga B-list din China, una care sper să se mai așeze în perioada imediat următoare. Plus că Vernee trebuie să dovedească în timp, nu doar că lansează telefoane mobile, ci și că oferă suport software pe o perioadă rezonabilă de timp, dar mai ales că începe a oferi suport pe partea de service și în țările europene.
Ce ai alege între cele două telefoane? Ce smartphone atractiv ați găsit cu preț până în 2000 lei?