gAuto

Dacia Sandero este o maşină cu un succes remarcabil, anul trecut fiind al doilea cel mai vândut model în Europa, după Tesla Model Y.

Începutul de 2024 este şi mai bun, în luna ianuarie fiind cea mai bine vândută maşină pe bătrânul continent cu 23.696 unităţi comercializate şi un plus de 11.5% vs aceeaşi lună din 2023.

Dacia Sandero este fără doar şi poate o maşină frumoasă şi foarte accesibilă, de aici şi marele său succes. Spre exemplu, în România azi o Dacia Sandero are un preţ de plecare de 8900 euro TVA inclus, asta după ce se aplică şi reducerea oferită în Programul Rabla. Am scris pe acest subiect aici.

Noua generaţie Dacia Sandero va fi lansată cel târziu în 2028, iar Denis Le Vot, CEO-ul Dacia, a confirmat oficial că maşina va fi comercializată şi într-o variantă pur electrică. Vom avea practic Dacia Sandero atât cu motor termic, cât şi cu motor electric, iar acest mixt va exista pe piaţă până în 2035, an de referinţă pentru piaţa auto europeană (din acest an ar trebui să se vândă doar maşini electrice).

Un alt aspect ce merită menţionat este că Dacia Sandero electrică va fi produsă în Europa, foarte probabil la uzina de la Mioveni.

Sursa: europe.autonews.com