Retelistica

În primăvara anului trecut ANPC a amendat Vodafone cu suma de 70.000 lei deoarece la momentul respectiv se considera că operatorul a mărit în mod nejustificat preţurile abonamentelor. ANPC afirma că Vodafone a transferat anumite costuri către utilizatori prin folosirea unei poziţii de forţă dominantă şi psihologic.

ANPC a încercat chiar să blocheze mărirea preţurilor, însă aşa cum era de aşteptat Vodafone a apelat la instanţă şi a câştigat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins şi ultimul apel făcut de ANPC şi pentru că nu mai există alte căi de atac, Vodafone scapă şi de amendă şi merge mai departe şi cu mărirea de preţ.

Cel mai probabil Vodafone a apelat la acea clauză contractuală care îi permite să majoreze preţul abonamentelor în mod unilateral, atât timp cât notifică abonaţii. Aşa cum probabil aţi tot văzut în ultima perioadă, mai toţi operatorii folosesc această mişcare, iar dacă vă gândeaţi că ANPC va face ceva pentru voi, iată că şansa lor de câştig este minimă atât timp cât există diverse clauze în contractele pe care le semnaţi.

Sursa: profit.ro

Categorii: vodafone

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.