Retelistica

În continuarea articolului de acum două zile prin intermediul căruia aflam că începând cu luna noiembrie Vodafone va scumpi serviciile fixe cu până la 14.85 lei TVA inclusiv, în cele ce urmează vom detalia şi situaţia abonamentelor pentru serviciile mobile.

Conform celor de la media-max.ro, abonamentele pentru serviciile mobile (telefonia mobilă) vor fi mărite începând cu luna octombrie cu un preţ cuprins între 1 şi 3 euro. Din fericire pentru utilizatori, aceştia vor primi mai multe beneficii care să justifice această creştere (mai multe minute, SMS-uri, internet pe mobil etc.).

O altă noutate ce urmează a fi implementată de Vodafone este legată de o nouă clauză, una care spune că din cauza inflaţiei, Vodafone va mări anual preţul abonamentelor cu până la 3%:

“Pentru că inflația este un factor esențial în mecanismul de creare a prețurilor pentru toate bunurile și serviciile, contractul se completează cu o clauză de indexare anuală a prețului serviciilor în conformitate cu indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflației, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, fără a putea depăși, însă, un procent de 3% pe an din valoarea serviciilor. Prin urmare, art. 6 al Anexei 1 la contractului tău se completează cu următoarea clauză: 6.8 Având în vedere anumite fluctuații ale prețurilor bunurilor și serviciilor pe piață de natură a afecta echilibrul contractual, în vederea restabilirii acestuia, părțile convin ca tarifele pentru serviciile Vodafone să poată fi indexate, cu o frecvență anuală, prin simpla notificare transmisă de către Vodafone odată cu factura, anterior aplicării indexării. Indexarea se va face în funcție de indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflației, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, fără a putea depăși, însă, un procent de 3% pe an. Părțile convin că indexarea anuală a tarifelor în raport cu rata inflației nu reprezintă o modificare unilaterală a prețului contractului, posibilitatea de indexare și mecanismul acesteia fiind agreate de parți încă de la încheierea contractului. Clientul declară în mod expres că a citit, înțeles și acceptă prezenta clauză.”

La fel ca în cazul serviciilor fixe, Vodafone va mări şi costul facturilor fizice livrate prin poştă, acestea urmând ca din octombrie să coste 1 euro TVA inclus / factură tipărită.

După primirea facturilor cu noutăţile menţionate în acest articol, mai mulţi utilizatori au sunat la Relaţii Clienţi şi au obţinut punctual ceva reduceri.

Categorii: vodafone

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.