gAuto

Mai ţineţi minte articolul meu legat de achiziţia unei maşini noi de aproximativ 20.000 euro ? Ei bine prietenul meu a început să se ducă pe la dealeri pentru test drive şi oferte.

După mai multe discuţii purtate cu dealerii, se pare că există o mare concluzie: dacă vrei o maşină ce nu se află pe stoc (oricum stocurile sunt foarte limitate), trebuie să aştepţi mult şi bine.

În contextul crizei globale de semiconductori, dacă îţi doreşti o maşină nouă trebuie să aştepţi între 5 şi 9 luni până la livrarea efectivă a acesteia. Media este de 6 luni, însă sunt clienţi ce au dat comenzi la începutul anului (ianuarie) şi nu au primit încă maşinile. Nu există o diferenţiere mare între producători, ţine cumva şi de noroc (au fost şi cazuri în care au primit maşina după 3-4 luni, dar rare).

Acolo unde există stocuri, locale sau europene, livrarea poate dura de la 2-3 săptămâni, până la 2 luni.

Ce am mai înţeles este că sunt dealeri care nici nu au maşini pentru test drive la fiecare model, iar negocierea de preţ se poartă la baionetă (dealerii nu prea mai sunt darnici cu reducerile deoarece există cerere mare).

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.