Dacă te-ai gândit în ultima perioadă să te portezi, iar aici mă refer la portarea tuturor serviciilor, m-am gândit să fac un articol care să arate care sunt spre comparaţie cele mai accesibile pachete cu televiziune, internet fix şi abonament mobil nelimitat la cei trei mai operatori (Orange, Digi, Vodafone).

Menţionez că nu am nimic cu Telekom, doar că în prezent acesta oferă doar servicii de telefonie, altfel că nu respectă criteriile pe care le-am luat în considerare la scrierea acestui articol.

Orange;

În cazul operatorului portocaliu am ales oferta Fibră 500 şi TV Esenţial la 21 lei / lună pe toată perioada celor 24 de luni contractuale. În acest pachet primiţi următoarele:

 • 480 Mbps viteză maximă de download;
 • Internet Box Wi-Fi 6 inclus;;
 • Instalare gratuită;
 • 146 canale TV, din care 56 HD (lista detaliată cu canale o găsiţi aici);
 • Norton Security 2 luni inclus;
 • Opțiunea Orange Sport inclusă 2 luni.

Acest pachet este condiţionat de deţinerea unu abonament de voce mobilă, astfel că ne îndreptăm atenţia către abonamentul Fun 11, cel care la portare este disponibil la 5.5 euro / lună pe toată perioada contractuală de 24 luni.

Acesta vine cu nelimitat minute şi SMS-uri naţionale, 300 minute internaţionale, acces la canale TV, 5.96 GB limită în roaming SEE şi internet mobil nelimitat 5G+.

TOTAL: Pentru o portare televiziune, internet fix şi abonament mobil nelimitat la Orange avem un cost lunar de 21 lei + 5.5 euro (27.5 lei) = 48.5 lei pe toată perioada contractuală de 24 de luni.

Digi;

Digi nu are pachete, astfel că va trebui să luăm fiecare serviciu individual să îl analizăm în funcţie de ce promoţii active sunt.

La televiziune avem pachetul standard Digital ce costă 30 lei / lună (abonamentul analogic este cu 4 lei mai ieftin, dar totuşi, chiar nu este cazul). Există şi o reducere de 50% pentru o perioadă de 4 luni, astfel că ne iese un cost lunar mediu de 27.5 lei pe toată perioada contractuală de 24 de luni.

În acest abonament sunt incluse 61 de canale HD, primul echipament digital gratuit şi acces la Digi Online.

În cazul internetului fix alegem FiberLink 500 ce costă 30 lei / lună. Şi aici avem aceeaşi reducere de 50% pentru o perioadă de 4 luni, deci costul lunar mediu va fi tot de 27.5 lei ca în cazul televiziunii.

FiberLink 500 vă oferă viteze de download de până la 500 Mbps şi de upload de până la 250 Mbps, cât şi 20 GB spaţiu de stocare în Digi Storage.

Ultima, dar nu cea din urmă, este telefonia mobilă. Aici este puţin ciudată situaţia deoarece Digi Mobil nu oferă SMS-uri nelimitate naţionale, deci trebuie să facem o excepţie. Abonamentul Nelimitat la 5 euro / lună este cel care cuprinde minute naţionale nelimitate, însă puteţi lua în calcul şi Optim 2 dacă nu vorbiţi foarte mult la telefon (acesta vine cu 200 minute naţionale şi internet nelimitat).

Pentru că vorbim de portarea unui singur număr, reducerea aplicată este de 50% timp de 4 luni. Rezulta astfel un cost lunar mediu de 4.58 euro, adică aproximativ 23 lei pe toată perioada contractuală de 24 luni.

TOTAL: Pentru o portare televiziune, internet fix şi abonament mobil nelimitat la Digi avem un cost lunar de 27.5 + 27.5 + 23 = 78 lei pe toată perioada contractuală de 24 de luni.

Vodafone;

Operatorul roşu vine cu deja celebrul pachet Home Deal, unul ce costă 5 euro / lună pe toată perioada contractuală de 24 de luni. În aceşti bani primiţi:

 • Televiziune cu 169 de canale TV, dintre care 9 canale de sport incluse gratuit în primele 3 luni (după această perioadă, canalele sport vor avea un cost suplimentar de 2 euro / lună);
 • Internet fix cu viteze în download de până la 940 Mbps sau 500 Mbps (în funcţie de acoperirea serviciilor);
 • Modem Wi-Fi Box inclus + încă un router Wi-Fi performant sau sistemul Wi-Fi Mesh gratuit în primele 3 luni (după această perioadă, echipamentele suplimentare vor avea un cost lunar cuprins între 2 şi 5 euro, în funcţie de ce alege abonatul);
 • HBO şi HBO Max gratuit în primele 3 luni (după aceasţă perioadă va costa 3.5 euro / lună).

Acest pachet Home Deal este condiţionat de existenţa unui abonament de voce mobilă, tocmai de aceea la portare alegem RED Unlimited, cel care are o reducere de 50% în primele 12 luni. Preţul standard este de 8 euro / lună, astfel că în primele 12 luni va trebui să plătiţi doar 4 euro / lună. Rezultă astfel un cost lunar mediu de 6 euro / lună pe toată perioada contractuală de 24 luni.

Abonamentul RED Unlimited vine cu nelimitat minute şi SMS-uri naţionale, 300 minute internaţionale, 8.68 GB limită în roaming SEE, nelimitat internet mobil 5G şi HBO Max 3 luni cadou.

TOTAL: Pentru o portare televiziune, internet fix şi abonament mobil nelimitat la Vodafone avem un cost lunar de 5 euro + 6 euro = 11 euro (55 lei) pe toată perioada contractuală de 24 de luni.

Important de menţionat că aceste calcule au fost făcute la un curs de 1 euro = 5 lei, cu promoţiile active la fiecare operator azi, 10 martie 2024 şi că în anumite cazuri se solicită obligatoriu portare de pe un alt abonament.

De asemenea, când am luat în considerare formula „abonament mobil nelimitat” m-am referit la abonamentul cu minute, SMS-uri şi internet nelimitat.

Clasamentul final:

 • Orange – cost mediu lunar de 48.5 lei pentru 24 luni;
 • Vodafone – cost mediu lunar de 55 lei pentru 24 luni;
 • Digi – cost mediu lunar de 78 lei pentru 24 luni.