Software

WhatsApp este cea mai populară soluție de instant messaging. Co-fondatorul Jan Koum a declarat că au atins milestone-ul a 400 de milioane utilizatori activi / lună, cel puțin 1 mesaj trimis prin WhatsApp în ultimele 30 de zile. Au crescut de la 300 milioane la 400 milioane în ultimele 4 luni.

Și asta în contextul în care WhatsApp nu a avut campanii de promovare, reclame. A crescut natural și nu are rival pe măsură în momentul de față. Este o piață volatilă și oricând cei 400 de milioane utilizatori s-ar putea îndrepta spre alt serviciu, dar pe final de 2013 știm care este cea mai utilizată platformă de instant messaging cu mare priză în rândul celor aflați sub 30 de ani. A devenit o alternativă la SMS-urile clasice.

WhatsApp nu este monetizat prin vreo modalitate. Din 2014 vor introduce o taxă modică. Să vedem dacă între timp nu vor intra în portofoliul vreunui gigant în genul Google, Microsoft, Apple etc. Apropo, echipa WhatsApp este formată din doar 50 de angajați, iar mare parte dintre ei sunt ingineri.

Sursa: WhatsApp.com

Categorii: jocuri-aplicatii

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.