Software

Windows 10 a fost anunțat în urmă cu câteva zile și deja versiunea Tehnical Preview poate fi descărcată și instalată de către orice utilizator interesat. Am înțeles că Microsoft a trecut direct la Windows 10 și a sărit Windows 9 spre a evita confuzia unor programe cu Windows 95 și Windows 98. Mă rog, asta contează mai puțin. Nu am idee dacă explicația este cea corectă. Important este că din 2015 vom avea Windows 10 și 8.1 va intra în istorie.

În primul rând trebuie să punctez că Windows 8 și Windows 8.1 au fost un mic eșec al Microsoft și de aceea se grăbesc să meargă mai departea cu o versiune superioară care să readucă vânzările de licențe pe o pantă ascendentă.

Recunosc că nu m-am grăbit să instalez Windows 10, nici măcar în dual-boot. Windows 7 își face treaba într-un ritm destul de bun și nu am niciun motiv să mă scarpin oltenește cu Windows 8.1 sau Windows 10, mai ales că nu controlez PC-ul prin touch.

Windows-10 (2)

Ce și-a propus Microsoft cu Windows 10?

Presupun că-și doresc să crească miliardele de dolari din cont, dar asta-i altă discuție.

O linie de produse, O platformă, Un magazin de aplicații;

Acesta este motto-ul din postarea ce anunță Windows 10 pe blogul Microsoft. Important este că Start Menu-ul a fost reconfigurat și aduce aminte mai mult de cel clasic. Live tile-urile sunt aici și pot fi configurate în funcție de preferințele fiecăruia.

Aplicațiile din Windows Store pot fi utilizate în stilul aplicațiile clasice (rulează în ferestre mai mici sau pe tot ecranul etc). Task Managerul a primit o interfață și organizare nouă. Se adaugă suportul mai bun pentru lucrul pe mai multe desktop-uri. Căutarea prin fișiere funcționează într-un ritm mai bun.

Câteva capturi de ecran din Windows 10:

Este prea devreme spre a trage concluzii. Aparent, Microsoft este pe drumul cel bun cu Windows 10. Totuși, în 2014 mă simt atras mai mult ca niciodată de alternativa numită Chrome OS.

Mai multe informații în clip:

Categorii: microsoftwindows

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.