Windows 10 pentru Xiaomi Mi 4 LTE Software

În luna Martie a acestui an au început să apară primele informații legate de o posibilă colaborare între Xiaomi și Microsoft, colaborare prin care cei din urmă s-ar fi angajat în publicarea unei versiuni Microsoft Windows 10 pentru unul din terminalele producătorului chinez de deviceuri mobile, și anume Xiaomi Mi 4 LTE.

După aproximativ 8 luni iată că această colaborare s-a materializat, ieri, 3 Decembrie 2015, printr-un thread deschis în forumul oficial MIUI ce include un link către un ROM Windows 10 pentru Xiaomi Mi 4 LTE găzduit chiar pe serverele Microsoft.

Linkul respectiv este acompaniat și de un clip Youtube ce include mesajul lui Joe Belfiore de bun venit in lumea Windows 10 pentru utilizatorii Xiaomi Mi 4 și comunitatea MIUI. Scurtul mesaj video poate fi vizionat mai jos.

Așa cum am menționat și în titlu această versiune de Windows 10 este disponibilă doar pentru varianta LTE (4G) a terminalului Xiaomi Mi 4. Iar cum aceasta este o versiune de testare vei avea nevoie de un cont Microsoft Insider și va trebui să te aștepți la unele buguri.

Deși Xiaomi Mi 4 nu este un device nou, chipsetul folosit în acesta, și anume Qualcomm Snapdragon 801, este unul des întâlnit pe alte deviceuri de top (Sony Xperia Z3, OnePlus One, HTC One M8, Samsung Galaxy S5 etc), fapt ce ar ușura munca necesară portării (oficiale sau neoficiale) acestui ROM pentru alte terminale mobile.

ATENȚIE! Instalând Windows 10 pe deviceul tău Xiaomi Mi 4 va șterge toate informațiile și fișierele personale stocate în acesta. Fă un backup complet al acestora înainte de a merge mai departe.

De ce ai nevoie?

  • un telefon Xiaomi Mi 4 LTE (4G)
  • un PC cu Microsoft Windows
  • aplicația MiFlash cu ajutorul căreia vom instala Windows 10 – thread oficial | link direct MiFlash20150601.zip
  • Windows 10 pentru Xiaomi Mi 4 – thread oficial MIUI | link direct
    NOTĂ: Linkul către fișier din threadul oficial poate fi accesat doar după postarea unui răspuns. Am pus linkul direct pentru a simplifica procesul, însă pe viitor este posibil ca threadul să includă o versiune actualizată.
  • răbdare

1. Dezarhivează și instalează aplicația MiFlash descărcata mai sus. Aceasta include aplicația necesară instalării Windows 10 pe Xiaomi Mi 4 LTE, ADB și toate driverele necesare.

2. Dezarhivează Windows 10 pentru Xiaomi Mi 4 într-un folder separat. Structura acestuia va trebui să semene cu cea din imaginea de mai jos.

Windows 10 pentru Xiaomi Mi 4 LTE

3. Pornește aplicația MiFlash. Apasă butonul Browse din colțul stânga-sus și selectează folderul obținut la al doilea pas ce include fișierele Windows 10. În bara de jos a aplicației bifează opțiunea Flash all.

Windows 10 pentru Xiaomi Mi 4 LTE

4. Închide telefonul și pornește-l în modul fastboot/bootloader. Pentru acest lucru va trebui să apeși simultan tastele Volum – și Power. Acum conectează-l la PC și așteaptă câteva secunde ca acesta să fie recunoscut corect.

5. În aplicația MiFlash apasă butonul Refresh din partea de sus. Acum aplicația va trebui să recunoască telefonul conectat și să-l afișeze, ca în imaginea de mai jos.

Windows 10 pentru Xiaomi Mi 4 LTE

6. Dacă ai ajuns până aici ești pregătit să instalezi Windows 10. Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul Flash poziționat în partea dreapta-sus a aplicației MiFlash. Aceasta va începe să instaleze Windows 10, proces ce va dura câteva minute. La sfârșitul acestuia vei fi întâmpinat de o bară de progres verde și de mesajul The operation completed successfully.

Gata! Ai instalat Windows 10 pe un terminal Xiaomi Mi 4 LTE.

Dacă deții un astfel de terminal și dorești să încerci Windows 10 te rugăm să ne lași feedback în secțiunea de comentarii. Aceeași rugăminte este valabilă și pentru eventualele întrebări sau nelămuriri.