Software

Dacă Android 5.0 Lollipop se uită de sus la smartphone-urile cu 512 MB RAM, chiar şi 1 GB RAM, se pare că Microsoft va trata cu respect şi cele mai vechi şi mai slabe device-uri cu Windows Phone 8.1.

Joe Belfiore, Corporate VicePresident Windows, a anunţat pe pagina sa de Twitter că Microsoft lucrează intens să aducă noua versiune Windows 10 şi pe smartphone-urile cu 512 MB RAM precum Nokia Lumia 520 ( acest terminal reprezintă 23.8% din întreaga lume a telefoanelor cu Windows Phone 8.1 ). Chiar dacă şi acest device-uri vor putea realiza update-ul, se pare că majoritatea vor putea folosi doar o parte dintre noutăţile aduse de Windows 10 deoarece hardware-ul învechit nu va suporta toate facilităţile incluse în noul sistem de operare.

joe belfiore

Această veste este una excelentă pentru toţi deţinătorii de smartphone-uri cu Windows Phone 8.1. În timp ce în lumea Android există device-uri cu 1/2 GB memorie RAM care nu vor primi niciodată update-ul către ultima versiune de soft, Apple şi Microsoft fac eforturi şi aduc ultimele update-uri pe telefoane mai vechi de 2-3 ani.

Sursa: wmpoweruser.com

Categorii: microsoftwindows

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.