Diverse

În vara acestui an Wizz Air şi-a justificat mai multe amânări / anulări de zboruri cu informaţii legate de o serie de verificări neprogramate ale motoarelor solicitate de un anumit producător. Nu ştim dacă acestea au legătură cu informaţia de mai jos, însă în viitoarele 6 luni mai bine de 8500 de zboruri Wizz Air ar putea fi anulate pe considerente similare.

Aeronavele Airbus A320neo și A321neo folosesc motoare Pratt & Whitney GTF, unele care ar putea avea fisuri microscopice în unele dintre turbinele de înaltă presiune. În acest context compania producătoare a anunţat că în perioada 2023 – 2026 vor fi inspectate 600 – 700 de motoare aflate în circulaţie suspectate că ar putea avea probleme, printre companiile aeriene afectate fiind nume importante precum Volaris, Spirit Airlines, Indigo, Turkish Airlines, Sichuan, Air China și Lufthansa.

Conform presei maghiare, Wizz Air a fost informată de Pratt & Whitney că avioanele sale vor fi verificate în totalitate până în martie 2024, iar pentru a face o analiză completă este nevoie de timp (motoarele vor fi date jos de pe avion şi inspectate cu mare atenţie).

Wizz Air are în flotă 84 de avioane Airbus A320neo și A321neo cu motoare Pratt & Whitney GTF, astfel că din primele estimări se pare că cel puţin 10% din capacitatea de zbor a companiei va fi afectată în perioada inspecţiei. Pentru compania aeriană acest lucru s-ar putea traduce în peste 8500 de zboruri anulate şi peste 132 de milioane de euro pierdere.

În cazul unor anulări, Wizz Air oferă în general posibilitatea rerezervării pentru zboruri alternative sau plata a 120% din prețul biletului sub formă de credite în contul Wizz sau o rambursare integrală a prețului de achiziție a biletului.

Sursa: g4media.ro