gAuto

Se pare că Volkswagen Polo are zilele numărate, unul dintre cele mai de succes modele ale companiei germane având toate şansele să fie scos la pensie.

Dacă în cazul altor nume retrase de pe piaţă vorbeam în general de scăderea numărului de vânzări, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Volkswagen Polo. În 2022 au fost vândute în Europa peste 113.000 unităti, iar în primele şapte luni din 2023 alte 75.700 unităţi au ajuns la proprietarii lor. De această dată vorbim de profitabilitate, una din ce în ce mai redusă în cazul Volkswagen Polo.

Compania germană se gândeşte tot mai serios să renunţe la Volkswagen Polo după 2025, an în care actuala generaţie ar trebui să primească o nouă versiune. Volkswagen nu are în prezent nimic în lucru referitor la acest proiect, semn că decizia a fost luată deja, însă nu a fost şi confirmată încă oficial.

Se pare că acolo unde normele legislative o vor impune, Volkswagen Polo va fi înlocuit de modelul electric Volkswagen ID.2, iar în ţările / regiunile unde legislaţia va permite, acesta va fi vândut în continuare atât timp cât va rămâne profitabil.

Foarte posibil ca în Europa să nu mai avem Volkswagen Polo după 2025, aşa cum am menţionat anterior.

Sursa: ft.com