Hardware

Microsoft a confirmat că în 2017 va lansa o nouă generaţie a cunoscutei sale console de jocuri. Compania americană a făcut şi un prim pas în relaţia cu fanii şi a creat pagina oficială a proiectului Scorpio, denumire pe care probabil o va prelua consola.

În acest moment nu există foarte multe informaţii legate de Xbox Scorpio, însă ştim că consola va avea o putere de procesare impresionantă de 6 teraflopi, va duce jocuri în rezoluţie 4K, va reda conţinut HDR şi va fi compatibilă cu tehnologia de realitate virtuală (VR), dar şi cu jocurile şi accesoriile existente în acest moment pentru Xbox One.

Surse neoficiale spun că Xbox Scorpio nu va include în pachetul de retail şi o pereche de ochelari VR, aceştia urmând a fi achiziţionaţi separat la un preţ care va îndepărta mai mult decât să atragă: aproximativ 500 – 600 dolari.

Chiar dacă Xbox Scorpio ar fi cam de 4-5 ori mai puternică decât Xbox One şi costurile vor fi mult mai ridicate: dacă Microsoft decide ca multe dintre noutăţi să fie trecute la capitolul accesorii vândute separat, pentru a beneficia de un gaming complet un utilizator va trebui să scoată din buzunar între 1200 – 1500 dolari.

Sursa: techradar.com