Smartphone

Xiaomi se pregăteşte de lansarea seriei Xiaomi 13T în Europa, evenimentul urmând a avea loc pe 26 septembrie. Informaţia a fost confirmată pe Twitter (X) de Lei Jun, cofondatorul companiei.

Evenimentul va fi organizat la Berlin şi va începe la ora 15:00 ora României. Cei interesaţi vor putea urmări online prezentarea pe site-ul mi.com, cat şi pe pagina oficială de YouTube.

Seria Xiaomi 13T va fi formată din două modele, Xiaomi 13T şi 13T Pro. În anunţul evenimentului de lansare apare expresia „co-engineered with Leica”, deci ne aşteptăm la două smartphone-uri cu potenţial la nivel foto.

Din informaţiile actuale ştim că Xiaomi 13T ar urma să fie un rebranding pentru Xiaomi Redmi K60 Ultra cu mici modificări, în timp ce Xiaomi 13T Pro ar urma să fie un flagship cu de toate. În linii mari vorbim de un display LTPO AMOLED de 6.73 inci cu rezoluţie QHD+ şi rată de refresh la 144Hz, procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 12 GB RAM, până la 512 GB stocare, baterie de 5000 mAh cu încărcare pe fir la 120W şi înregistrare video 8K cu 30 fps.

Practic Xiaomi 13T şi 13T Pro vor fi propunerea producătorului chinez în segmentul premium în „colecţia” toamnă – iarnă.