gEV

Dacia a descoperit o posibilă problemă la un număr limitat de maşini Dacia Spring şi de aceea a demarat o campanie de rechemare în service pentru acestea. Vorbim de aproximativ 6000 de unităţi în Franţa şi alte câteva în mai multe ţări europene, inclusiv România.

Se pare că în acest caz există posibilitatea ca sistemul de control al încărcării bateriei să funcţioneze în mod eronat. Motivul este aprinderea unui martor luminos în bord și în anumite situații imposibilitatea de a pleca de pe loc. Cauza acestei funcționări defectuoase se află la chargerul mașinii, care primește un semnal eronat de la unul din microprocesoarele care se află în convertorul de curent continuu. În urma acestei erori, una dintre siguranțele care deconectează bateria, în caz de pericol, se decuplează, iar mașina nu mai poate pleca.

În acest context inginerii Dacia sunt nevoiţi să reprogrameze software-ul atât pentru charger, cât şi pentru computerul de control.

Ţinând cont că această problemă nu este una de siguranţă, rechemarea nu se va face prin notificare către proprietari. Dacă deţineţi o Dacia Spring puteţi intra pe site-ul https://www.dacia.ro/rechemare-in-service.html pentru a verifica dacă maşina voastră este pe lista celor ce necesită actualizarea de soft.

Dacia Spring Exteme ELECTRIC 65 (23)

Sursa: profit.ro