Smartphone

Când ne gândim la nume de procesoare pentru dispozitive mobile, cele care ne apar imediat în minte sunt desigur Qualcomm, MediaTek, Exynos sau HiSilicon. Ultimele două sunt dezvoltate de către Samsung, respectiv Huawei, iar pe primele le găsim pe o varietate extrem de mare de smartphone-uri sau tablete.

Xiaomi folosește cu preponderență chipset-uri de la Qualcomm pentru vârfurile de gamă, dar nu numai, cele MediaTek fiind lăsate pentru zona mid-range sau entry level.

Anul 2015 a fost unul excelent pentru Xiaomi, compania s-a clasat pe primul loc la vânzarea de smartphone-uri în China. Apoi a venit 2016, iar Xiaomi s-a trezit pe locul 5, după Oppo, Huawei, Vivo și Apple.

Pentru a reuși să revină pe un trend ascendent, Xiaomi plănuiește să prezinte în luna martie primul SoC (System on a Chip) dezvoltat intern. Astfel s-ar alătura unor nume mari precum Apple sau Samsung, de ce nu Huawei, care folosesc propriile procesoare.

Zvonurile din ultima vreme sugerează că noul tip de procesor va purta denumirea de Pinecone și că va fi lansat luna viitoare. Asta nu înseamnă neapărat că deja din martie vom putea cumpăra un dispozitiv Xiaomi cu un astfel de chipset.

Rămâne de văzut care vor fi specificațiile noului procesor Pinecone, cât va fi de performant și cum se va descurca odată ce va fi pus față în față cu competitorii.

Cert este că Xiaomi va putea asftel să atace mult mai multe piețe la nivel internațional, căci nu va mai depinde de anumite patente pe care trebuie să le plătească. În plus, armonizarea hardware – software ar trebui să devină ceva mai facilă, tinând cont că ei dezvoltă procesorul Pinecone de la zero.

Sursa: XDA-Developers.com

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.